Sponsrad artikel i samarbete med Middagsfrid
Ingredienser
Så här gör du:
Sätt ugnen på 230°.
Rödkålssallad (skål): Blanda ½ msk oregano, 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk neutral olja, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i skålen. Blanda ner 1 fp strimlad rödkål (400 g).
Pizzatoppping (bunke): Skär 1 fp svartkål (300 g) i 1 cm breda strimlor. Massera svartkålen med 1 msk olivolja och ½ tsk salt i bunken. Halvera 1 fp körsbärs-tomater (250 g). Skär 1 rödlök i tunna halvmånar.
Pizza (2 plåtar): Lägg ut 2 st pizza-bottnar på plåtarna och bred över 2 dl crème fraiche och 1 tsk svartpeppar. Fördela 1 fp riven ost (200 g) och grönsakstoppingen ovanpå pizzorna (osten i botten). Grädda pizzorna mitt i ugnen i 7–10 min, tills osten smält.
Pinjenötter (stekpanna): Hetta upp pannan torr och rosta 1 fp pinje-nötter (40 g) på medelhög värme i ca 3 min, så de blir gyllenbruna.
Strö pinjenötterna över pizzorna och servera med rödkålssalladen.