Sponsrad artikel i samarbete med Middagsfrid
Ingredienser
Så här gör du:
1. Pasta (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.
2. Sås (kastrull + stekpanna): Strimla ½ purjolök. Ansa och skär 1 fänkål i tunna strimlor. Skär 1 zucchini i 1 cm breda kvartar. Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g).
3. Blanda 1 dl olivolja, 2 tsk vitvins-vinäger och 1 fp saffran (½ g) i kastrullen. Sjud blandningen på låg värme i 2 min.
4. Hetta upp 1 msk olivolja i stek-pannan. Fräs löken, fänkålen, zucchinin och 2 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt tomaterna och 1 tsk sambal oelek och fräs i ytterligare 1 min. Rör ner saffransoljan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
5. Koka valfri pasta (gärna tagliatelle) till 4 personer.
6. När pastan kokat klart, häll av vattnet men spara lite pastavatten. Blanda den nykokta pastan med saffranssåsen och 2 msk pastavatten. Rör om och blanda ner 2 fp avrunna räkor (800 g) och ½ fp bladspenat (125 g). Klart att servera!