Sponsrad artikel i samarbete med Middagsfrid
Ingredienser
Så här gör du:
1. Syrad rödlök (skål): Vispa ihop ½ dl vitvinsvinäger, 2 msk socker och 2 msk vatten i skålen. Skär ½ rödlök i tunna halvånar och blanda ner i lagen. Låt stå till servering.
2. Avokadokräm (skål): Kärna ur och mosa ihop 1 avokado med 1 dl crème fraiche, 1 liten pressad vitlöksklyfta, saften av ½ lime, 1 krm sambal oelek och 2 krm salt i skålen.
3. Halloumi (stekpanna + tallrik): Skär 1 fp hallomi (halloumi) i 1 cm stora tärningar. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och stek halloumin på medelhög värme i ca 4 min, tills den är gyllenbrun och lägg den sen på tallriken.
4. Grönsaksblandning: Hacka ½ röd lök och 1 vitlöksklyfta. Tärna 1 gul paprika. Hetta upp pannan med 1 msk neutral olja och stek grön-sakerna med 1 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, ½ tsk oregano, 2 krm salt och 1 krm sambal oelek på medelhög värme i 5 min. Tillsätt halloumin och 1 fp avrunna svarta bönor (380 g) och stek i ytterligare 5 min.
5. Klyfta ½ lime. Ta fram ½ fp tortillabröd (4 st) och ½ fp machésallad (35 g). Fyll bröden med grönsaksblandningen, salladen och den syrade löken. Servera med avokadokrämen och limen.