Sponsrad artikel i samarbete med Middagsfrid
Planerar du att komma hem sent från stallet ikväll? Men ändå är sugen på att laga något lite extra smarrigt. Då har vi receptet för dig!
Ingredienser
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225°. Fyllda paprikor (ugnsform 20 x 30 cm): Dela 2 röda och 2 gula paprikor och dra försiktigt bort kärnhuset och lägg dem som skålar i formen. Ställ mitt i ugnen i 5 min.
Fyllning (traktörpanna): Grovriv 1 zucchini. Hetta upp pannan med 1 msk olivolja. Fräs zucchinin, 1 fp rivna morötter (300 g), 1 fp avrunna kokta gröna linser (400 g), ¾ fp bruschettamix (150 g), 1 pressad vitlöksklyfta, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), 1 msk tomatpuré, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar på medelhög värme i 4 min.
Ta ut formen och fyll paprikorna med fyllning. Täck dem med folie och ställ formen mitt i ugnen i ca 20 min.
Koka 250 g kamutvete enligt anvisningarna på förpackningen.
Jordnötskross (skål): Hacka 1 fp jordnötter (100 g) och ½ kruka persilja. Blanda nötterna och persiljan med saften från ½ citron, ½ dl olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt, 2 krm svartpeppar och 2 krm sambal oelek i skålen.
Sallad (skål): Skär ½ fp gemsallad (100 g) i 1 cm breda strimlor. Skär ½ gurka och ½ rödlök i tunna halvmånar. Blanda grönsakerna och 1 fp gröna oliver (50 g) i skålen med 1 msk olivolja och 2 krm salt.
Servera paprikorna toppade med jordnötskrosset och resten av bruschettamixen tillsammans med grynen och salladen.