Sponsrad artikel i samarbete med Middagsfrid
Vill du bli populärast i stallet i helgen? Ta med dig hembakade kanelbullesnittar till dina stallkamrater
Ingredienser
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Ställ fram 150 g smör tills det blir rumsvarmt.
Deg (bunke + ugnsplåt + bakplåtspapper): Nyp ihop smöret, 1 ½ dl socker, 1 ½ msk vaniljsocker, 1 ½ msk ljus sirap, 3 ¾ dl vetemjöl, 1 ½ tsk bakpulver, 1 tsk kardemumma och 1 tsk kanel till en smidig deg. Rulla degen till två längder, lägg på plåten och platta till en aning.
Pensling (bunke): Vispa upp 1 ägg i bunken och pensla längderna. Strö över ½ tsk kardemumma, ½ tsk kanel och ½ dl pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.