1 klass hingst till avel, tävling och som lyxridhäst!

 • Annonsid: 1334194
 • 3 månader sedan
 • 958 Visningar
 • 16 Favoritmarkeringar
300 000 kr
Sammanfattning
 • Ras:
  Islandshäst
 • Mankhöjd (cm):
  144
 • Inriktning:
  Island
 • Kön:
  Hingst
 • Födelseår:
  2012
 • Färg:
  Isabell
 • Hästens namn:
  Arvakur från Slätterne
 • Ursprungsland:
  Sverige

Arvakur från Slätterne är en 1 klass svensk född 5 g hingst med mycket spännande stam e: Garri fra Reykjavik ( Elit) ue: Mökkur ( Elit) uue: Askur ( Elit) bedömd till 8.17 Stor och ståtlig isabell med 8.39 för exteriör med bla 9 för rygg och kors samt hovar. 8.5 för proportioner, hals/manke/ bog, huvud, man och svans! Visades i år och fick en fin gångartsbedömning med 8.5 för tölt, trav, galopp, helhetsintryck totalt 8.03 Stor potential för att höja det mesta med mer träning. Kompletta gångarter och har som 5-6 åring på tävling erhållit 7-7.5 för samtliga gångarter ( ej pass) Passen är under utveckling, lätt att lägga och börjar få tempo. Pga sina stora gångarter behöver Arvakur träna sig att sträcka ut i passen och det är fint på gång! Passen är välbalanserad. Han kan även tävlas i 4 g och tölt/ T2.
Arvakur är mycket trevlig och välhanterad. Helt okomplicerad i det mesta som att lasta, sko, klippa och är ej speciellt hingstig. Älskar att bli ompysslad och mycket kärleksfull. Duktig med ston och har både fribetäckt och handbetäckt. Avkommorna är jättefina med resning, lätthet för alla gångarter och rör sig spänstigt! Arvakur är en fröjd att rida och är mycket välutbildad. Han bjuder på en fantastisk ridkänsla! Alla tempon i tölt med bra aktion, stor trav och galopp ( stor häst känsla) Arbetar i form i alla gångarter och kan allt i dressyr. Han älskar att arbeta och att vara med i alla sammanhang och har mycket bra, lagom samt anpassningsbar vilja. Lika bra att träna/tävla på volt/bana som att rida ut med andra och själv. Sedan 4 års ålder har han varit ledarhäst på turer mm. Han har tävlats sparsamt och varit med både på ovalbana och inomhustävlingar samt clinics och uppvisningar.
Detta är en fantastisk möjlighet för dig som söker en egen hingst, tävlingshäst och lyxridhäst att utvecklas tillsamman med. Bör absolut satsas på för tävling och även fortsatt avelsbedömning. För dig som letar en stark, sund individ som ger dig glädje varje dag. En häst att synas med och som alltid uppmärksammas för sin vackra färg, gångarter, utstrålning och trevliga temperament!
Vårt avelsmål är att ta fram hästar som Kolgrimur från Slätterne och Arvakur mfl. Sunda, starka, bra och välseparerade gångarter med fin aktion och välridna hästar med potential och gott temperament som glädjer sina ägare. Till Arvakur söker vi dig som vill satsa på denna stjärna, kan erbjuda god omvårdnad och bra fortsatt träning. Välkommen att höra av dig och berätta vad du kan erbjuda!
se mer info http://www.slatternegard.se/hingststation/arvakur-fr%C3%A5n-sl%C3%A4tterne-32113880
www.slatternegard.se

First ad
Kontakta annonsör

 Sandviken, Gävleborgs län, Sverige


Fler annonser från säljaren (3)

Digitalt köpekontraktNy!
Färdigfyllt köpekontrakt med digital signering!
Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad