Allergivänlig "bombsäker" miniatyr Curly terapihäst/dagishäst

 • Annonsid: 1505373
 • en månad sedan
 • 1429 Visningar
 • 15 Favoritmarkeringar
35 750 kr

 • Inriktning:
  Övrigt
 • Ras:
  American Curly
 • Mankhöjd:
  97 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2017
 • Färg:
  Svart
 • Namn:
  *VERMONT DREAM
 • ID-nummer:
  2040
 • Ursprungsland:
  Norge

*Vermont Dream är en av de minsta lockiga hästarna i världen och har mycket blod från amerikansk miniatyrhäst. Han är verkligen en fantastisk liten häst med karisma och är iögonfallande med sin underbara lockiga päls på vintern och vacker sommarpäls som påminner om krossad sammet.

Vermont Dream är en del av ett internationellt avelsprogram för att få Curlyhästar ner i storlek. Upp till sex generationer tillbaka i hans stamtavla kan vi följa detta avelsmål. Syftet är att producera hästar i miniatyrstorlek för användning som terapihästar, besökshästar etc, och som också är allergivänliga. Curlyhästen är känd för att tolereras av de flesta med hästallergi. Vermonts syskon har sålts till bondgårds-dagis med allergiker och som terapihäst.

Vermont har växt upp naturligt på 40 hektar betesmark och skog i en liten flock som har haft fri tillgång till stall. Väl socialiserad. Fodret med lågkalori hö för att inte bli för tjock och med högkvalitativt tilläggsfoder för att optimera alla näringsämnen.

Regelbundet avmaskad och värkad. Börjat körträning och är lugn och sansad, ingen rädsla alls för vagnen och bliver en trygg körhäst. Mycket kall i huvudet och är helt opåverkad av trafik, traktorer etc. Lätt att lasta. Potential att bli en "bombsäker" häst.

Vermont är snäll och lätt att arbeta med. Går fint ensam på promenad. Älskar barn och gnägger när de kommer. Van vid daglig vård av barn. Eftersom han är unghäst bör han hanteras av personer med hästerfarenhet och under övervakning av vuxna när barn hanterar. På grund av sin lilla storlek och ädla kropp är han, som miniatyrhästar, INTE lämplig som ridponny. Dock tillräckligt stor för småbarn i dagisåldern på ryggen. Nu är Vermont 3,5 år gammal och har precis försökt att ledas med barn på ryggen och han tolererar det 100%.

Fadern Yoga godkänt för avel i Danmark med poängen 9-8-8-7-8-7-5-7-7-8 och blev årets hingst. Se bilder: https://www.facebook.com/krone.lene/media_set?set=a.10152476737835376&type=3

Modern Penny är 2:a premierad i Norge med poängen 8-8-8-8-8-8-9 och godkänt körprov. Länk: https://www.facebook.com/krone.lene/media_set?set=a.10152504591190376&type=3

Morfar importerad från USA och hingstpremierad med poängen 8-8-7-7-8-9-7-8. Blev senare avelshingst i UK och Frankrike.

Mormor importerad från USA, barnponny här hemma i många år innan hon såldes till Tyskland. Farfar importerad från Argentina.

Helbror testad negativt för alla sjukdomar i stor gentestpanel och är homozygot för nyfikenhetsgenen. Jag tror att Vermont har liknande gener. "Cutty" är nu en häst i en bondgårdsdagis. Bilder här: https://www.facebook.com/krone.lene/media_set?set=a.10155309802435376&type=3

Vermont Dream är DNA-typad, registrerad, mikrochippad och har hästpass.

Kan sees i Holmestrand i Norge. Pris NOK 30000 NOK = ca SEK 28600. 25% moms tilkommer på gränsen.

Mycket prisvärd köp. Jag har såld släktingar för tredubbla priset til England t.ex. Jag har haft Curlyavel i 20 år med 30 föl spridd utöver Europa.

First ad
Kontakta annonsör

 Holmestrand, Vestfold og Telemark, Norge


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad