*RESERVERAD* Allsidig b-ponny söker ny bästis

 • Annonsid: 1725481
 • en månad sedan
 • 2303 Visningar
 • 51 Favoritmarkeringar
40 000 kr

 • Inriktning:
  Övrigt, Körning, Allround
 • Ras:
  Welsh
 • Mankhöjd:
  116 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2005
 • Namn:
  Laeryds Umbro (Glennis)
 • Ursprungsland:
  Sverige

Med sorg i hjärtat har jag tagit det tunga beslutet att sälja vår Glennis enbart pga av att dotterns intresse svalnat.

Glennis är en väldigt snäll ponny som lärt min dotter att våga galoppera, ta lite skutt och rida ute utan att vuxen leder med grimskaft. Han är som en hund och följer gärna efter sin människa. Med mulen mot ryggen på en om han får. Han kan dock ha lite ponnymanér för sig som de flesta ponnier, mest att äta i tid och otid. Han skulle aldrig få för sig att slänga av någon och förstår inte anledningen av att rusa iväg om han blir rädd. Han kan ta ett skutt om det plötsligt dyker upp något men stannar sen. 99% trafiksäker, man vet ju aldrig 100 med djur. Van vid andra djur som katter, hundar och höns och väldigt väl miljötränad.

Han är en skogsmulle som verkligen älskar att få komma ut i skogen men något pass på banan då och då går bra. Föredrar dressyr framför hoppning men lite skutt ibland går fint. Han är ingen tävlingshäst och ska inte nöta på banan hela tiden. Jag vill han ska komma till en familj där han får jobba varierat och även får bli körd, vilket han verkligen gillar.

Han behöver få lite tid för att landa i nytt hem och vill helst stå i mindre stall med få kompisar där han får lång utevistelse om han står på box. Lösdrift går lika fint och han är van vid båda.

Lättfödd och ska gå på magert bete, typ gammal vall eller naturhage/skogshage. Har aldrig haft fång och förutom en sträckning i hagen i nov har han heller aldrig varit halt. Ingen övrig skadehistorik. Nyligen maskkollad ua samt fullvaccinerad. Går barfota med boots vid uteritt vilket funkar väldigt bra och ser gärna han får fortsätta med det. Hans boots kommer med. Körs bettlöst och rids oftast bettlöst också men dottern rider med träns på banan.

Han har ett litet underbett och behöver därför få tänderna kollade regelbundet (1 gång per år) för att inte få hakar.

Finns massa mer att berätta och många fler bilder och filmer. Låter det intressant så kontakta mig. Hem är viktigare än pengar och jag har inte bråttom att sälja honom. Viss utrustning ingår såsom sadel och träns bland annat. Finns även sele och rockard att köpa till vid intresse.

First ad
Kontakta annonsör

 Nässjö, Jönköpings län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad