Älskad ponny med integritet och personlighet

 • Annonsid: 1533051
 • 21 dagar sedan
 • 3744 Visningar
 • 138 Favoritmarkeringar
95 000 kr

 • Inriktning:
  Hoppning, Dressyr, Allround
 • Ras:
  Connemara
 • Mankhöjd:
  147 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2009
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  Beezies All Gold
 • Ursprungsland:
  Irland
 • Dressyrnivå:
  Lätt A
 • Hoppnivå:
  100 cm

Efter snart 5 år är det dags för Goldie att hitta en ny människa att utvecklas vidare med. Goldie är en fullstammad Connemara, född 2009 på Irland. Importerad 2014 direkt från uppfödaren. Han har kända Connemaror i stammen, tex Poetic Justice o Silver Shadow som är hans farfar. Hans morfar Gurteen Rebel är helbror till Gurteen Paddy som har många avkommor i Sverige. Han har grönt pass o är registrerad i Svenska Connemarasällskapets stambok. Försäkrad Agria A1. Vi köpte honom som grön 7-åring våren 2016 o min dotter har utbildat honom till den fina ponny han är. Han har tränats i hoppning regelbundet upp till LB. Tränad o utbildad ca LA i dressyr. Jobbat regelbundet m uppbyggande träning för hållbarhet o liksidighet. Har också provat NH, trickträning, WE. I oktober började en 15-åring hoppa honom och tränar nu upp till 1,10. Ryttaren hade sin ponnytävlingsdebut på 80 o 90 cm i nov m fina rundor. Tyvärr hann de bara m en tävling pga. Covid. Goldie är fullt igång, aktiveras ca sex dgr/v. Hopp- resp. dressyrträning för B-tränare blandas m tömkörning, longering, trim, uteritter o promenader.
Goldie är en speciell ponny som ligger oss varmt om hjärtat o att skiljas från honom är tungt. Han har stor integritet o är en mkt personlig ponny, som stjäl ditt hjärta när han valt dig till sin människa. Det är väldigt viktigt för oss att han hamnar rätt, så om det är möjligt är det bra att hälsa på flera ggr. Ryttaren bör ha lugn personlighet, mjuk hand o en stadig sits. Goldie är en tänkande, känslig ponny, han är uppmärksam på människan och har lätt för att lära, men kan ha egna åsikter, så ingen nybörjar- el förstaponny.
Han är en snäll hagkompis, medel i rang och anpassar sig till flocken. Har stått i både mindre o större stall o nu i utebox och trivs bra med det. Skulle säkert gilla lösdrift också. Han är självständig o har inga problem m att vara ensam i hage el stall. Goldie är lugn o cool att ta med på nya platser o står alltid lugnt o stilla i transporten. Han gillar att hoppa, men vill ha vägledning o beslutsamhet av ryttaren. Därför är han ingen nybörjarponny, utan fungerar bäst m en ryttare som har erfarenhet av känsliga hästar. Med rätt ryttare har han potential att utvecklas i valfri gren. Han älskar att ridas ut i skog och mark, med el utan sällskap. Han är en klok ponny som mår bäst om han får omväxlande aktiviteter som aktiverar hjärnan. Han har bra tänder o fina hovar. Han får förebyggande equiterapeutisk behandling regelbundet, är mönsterkund hos vår hovslagare, går bra att duscha. Vi har kontakt m uppfödaren på Irland o har kunnat följa hela hans historia, vilket vi uppskattar mkt. Utprovad sadel köpt ny 2018 för 20 tkr ingår. Även utrustning till ett andrahandsvärde av ca 5 tkr (nypris ca 10-15 tkr). Vi skulle kunna skriva en roman om vår pälskling, så om det finns intresse, hör av er så berättar vi mer. Vi har mängder av bilder och filmer att skicka! Kontakta oss skriftligen o berätta om er själva och vad ni kan erbjuda Goldie!

First ad
Kontakta annonsör

 Västerås, Västmanlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (5)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad