Älskvärt sto söker trygg ryttare med unghästvana.

  • Annonsid: 1363138
  • en månad sedan
  • 459 Visningar
  • 15 Favoritmarkeringar
Inget pris

Ett gulligt sto söker en mjuk och trygg Fodervärd/ medryttare.
Du ska rida med mjuk hand och lätta hjälper. Stoet behöver ridas som en unghäst, i lång och öppen form, inspänningstyglar får inte användas.

Hon reds in 2016, om jag uppfattat allt rätt så ca en och en halv månad. Sen har hon mer eller mindre stått (Jag tror att ägaren varit obekväm eller kanske till och med rädd)
Så det blev min första tanke att hon nog inte kände sig trygg med hästen och därför inte ridit henne sen 2016.

Jag har själv skrittat, travat och galopperat, dock så de första gångerna bockade hon i igångsättningen till galopp, inte mer än två tre språng och mer i språnget, inte så att hon försökte få av en utan mer ett rundat språng. Direkt efter så gör hon halt och ser ut som... "Så, nu är vi klara" Så jag tror... att hon bockat så har förra ägaren stannat och hoppat av och det är klart att det blir en eftergift till hästen.
När jag själv bara fortsatt rakt fram känner man hur paff hon blir men har då aldrig fortsatt bocka utan galopperar då på.

Hon är en reagerande häst som har koll på sin omgivning, dock gör hon inte mer än att hon blir väldigt spänd en kort, kort stund. Hon litar oerhört på människan så finner sig snabbt, är enkel att ha med på nya platser. Jag vet dock inte hur hon reagerar med en människa som blir rädd. Hon mår bra av människor som är trygga och konsekventa så det ska hon ha, inte någon som själv ser faror överallt.

När jag köpte henne drog vi in henne i transporten, har själv lastat henne nu 6 gånger utan problem, hon följer snällt med men har en inre stress men jag märker redan nu att hon är mycket bättre så hon behöver bara bli trygg i "lådan" Att hon är en reagerande häst har också gjort att hon är ganska spänd över bogarna så vi har börjat arbeta med markarbete och man märker snabbt skillnad.

Har börjat jobba henne lång och låg, precis som alla andra hästar som man börjar med så har hon upptäckt hur skönt det är att gå så, så just nu är det lite svårt att få upp huvudet till rätt höjd. 😀

Hon går på lösdrift, står vid Saxtorpsskogen vilken vi tyvärr inte har kommit ut i än.
Hon är inte hoppad något men jag har löshoppat två gånger vilket hon hade väldigt lätt för.
Själv jobbar jag med positiv förstärkning, akademisk dressyr, frihetsdressyr och liknande så ett stort plus om man har det som intresse men så länge man rider mjukt är det av mindre betydelse.
Får ni känslan av Ohh.. en sådan häst älskar jag att vara med så är ni hjärtligt välkomna att höra av er.
Utlånas då jag behöver lägga lite mer tid på barn och ponny.

First ad
Kontakta annonsör

 Landskrona, Skåne län, Sverige


Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad