Bästa vän sökes!

  • Annonsid: 1338241
  • 2 månader sedan
  • 139 Visningar
  • 4 Favoritmarkeringar
Inget pris

Jag heter Sudden, och jag är en lugn och nyfiken shettiskille som är inne på mitt 15:e år.
För ungefär 3 veckor sedan förlorade jag och min matte vår älskade vän som vi har hängt ihop med i 14 år.
Nu bor jag i ett annat stall, för jag kan ju inte bo ensam, men nu längtar jag hem så därför söker vi efter en ny vän.
Vi har ett eget stall med två stora boxar, det är nybyggt för 2 år sedan då vi flyttade hit. Eller ja, nybyggt till den grad att vi byggt stalldel i en stor gammal ladugård. Fast jag har påpekat att matte och husse nog måste bygga om lite då boxväggarna är anpassade för oss som var shettisar...
Jag älskar att vara ute länge om dagarna och busa i hagen, i vår stora hage finns det ett litet "hus" man kan gå in i, men på natten tycker jag det är skönt att sova inne...
Min matte känner att hon är lite sugen på att återuppta sin ridning igen. Hon vill ta nån skön långtur då och då och kanske nått lite lättare dressyrliknande pass på gärdet. Hon säger att hon mest är ute efter rekreation och återuppliva gamla härliga känslor. Min matte är typ 30 eller nått och när hon var 15 slutade hon rida aktivt eftersom skola och, som hon säger, livet kom emellan. Men oss två knasbollar har hon hållt hårt i och tillsammans har vi kört vagn, tagit lååånga promenader och busat i vår väns paddock ( Vi har ingen egen). Så hon är ingen tävlingsmänniska direkt, det är skönt, och hon är inte jätteskolad men kan grunderna så klart. Hon är 162 och väger...hm, känslig fråga men jag vet att det är runt 65 kilo. Så hon behöver ju ha en kompis som är lite större, kanske runt 150, även om jag hade sett att vi hittade en ny shettiskompis... :-)
Kanske kan hon få återuppta ridningen igen och jag kan kan få hänga med som handhäst? Det vore superkul för då kanske vi kan komma längre bort till nya ställen som vi inte besökt förut (Hon orkar ju inte gå lika långt som jag...)
Så det vore ju toppen om du, vår nya vän, är en lugn, trygg, pålitlig och självsäker individ.
Ibland kommer mattes bekantas barn hit och vill greja lite, mest med mig, då har jag lärt mig att det bara är att stå ut och invänta belöning i form av nån godisbit. Så det vore bra om du känner att du är OK med barn du också.
Jag själv går barfota, det vore en fördel för dig också men jag har full förståelse för om du måste ha dojor.
Det är också väldans bra om du, precis som jag, är regelbundet vaccinerad, försäkrad, avmaskad, har pass, inte bråkar alltför mycket med vår snälla hovslagare samt är någorlunda frisk. Jag gillar inte att bada så det behöver inte du heller gilla (Vilken knäppgök gillar det liksom?)
Om din ägare föredrar att vi lånar dig på foder först för att se hur vi trivs tillsammans så tycker vi det är en bra ide.
Låter vi skojiga så kan du väl låta din matte eller husse skicka iväg ett meddelande till min matte och berätta lite om dig. Det vore skojigt med ett kort också :-)
Om du undrar över något är du också välkommen att skriva, telefonkontakt tar vi senare.
Hälsningar från Sudden och Pernilla

First ad
Kontakta annonsör

 Vadstena, Östergötlands län, Sverige


Digitalt köpekontraktNy!
Färdigfyllt köpekontrakt med digital signering!
Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad