Bussig tanthäst sökes!

 • Annonsid: 1480038
 • en månad sedan
 • 124 Visningar
 • 0 Favoritmarkeringar
Inget pris


  Söker en "liten stor häst", ca 152-162 cm, för lättare ridning. Krav på hästen är att den måste ha mjuka gångarter, viktigast med en stor rörlig skritt, taktmässig mjuk trav och rytmisk galopp. Den ska vara bussig att rida både på ridbana och i skogen - med bussig menar jag att den inte ska kasta sig åt sidan för ett prasslande löv (helst inte för älgar, grisar e.d. heller, även om det är mer acceptabelt...), inte bocka/bralla varje gång man fattar galopp och inte springa på bakbenen för att den inte får välja ridväg själv. Den måste tåla att ridas oregelbundet utan att få tokfnatt när man sitter upp efter en tids vila. (givetvis anpassas ridningens intensitet efter oregelbundenheten) Och den ska orka bära en lite tyngre ryttare. Hästen på fotot är ca 158 cm. Både varmblodiga och kallblodiga raser/korsningar kan vara av intresse, men tyvärr inte vbl travhäst då deras rörelsemönster inte är optimalt för mig.
  Utbildningsnivå kan vara allt från nyss inriden (bara den är snäll!) till pensionerad tävlingshäst på högsta nivå. Ålder bör helst vara under 20 år, så vi hinner få några år tillsammans innan det är dags att vandra över regnbågsbron. (Min gyllene regel är att en häst i min ägo som fyllt 20 år har sitt sista hem hos mig.) Triangelmärkt är okej, bara den håller för den ridning jag begär.
  Jag som söker är 50+ som tävlade t.o.m. 130-hoppning på 90-talet, som numera rider mest för det kroppsliga och mentala välbefinnandets skull. Senaste åren har ridningen till 90% bestått av långa skrittrundor i skogen, med korta pass i trav och galopp. Det är ungefär den nivån på ridning hästen ska fungera för.
  Jag har hästarna hemma på egen gård, där de i första hand går på lösdrift i rymliga, gräsbevuxna hagar. Jag brukar säga att jag funkar bäst med ston, men det går precis lika bra med valack eller hingst (som funkar om den håller sig innanför normala elstängsel, även om grannen rider förbi. Har erfarenhet av såväl ponnyhingstar i avel som halvblodshingstar.) om individen i övrigt är rätt för mig.
  Jag är öppen för olika förslag, t.ex fodervärd på kortare tid, livstidsfoder, överlåtelse eller köp för en mindre summa.
  Hästen bör finnas i södra Sverige så att jag kan åka och provrida den. Jag kommer inte ta hem en osedd häst på postorder, eftersom det är viktigt att hästens rörelsemönster passar mig.
  Svara med en video som visar hästen i rörelse i alla gångarter, gärna under ryttare. (inget krav på att hästen går i form, utan jag vill endast se rörelsemönstret)
  Referenser finns.

  Obs! ENDAST intresserad av hästar som befinner sig i Sverige och har gjort så helst från födsel, men åtminstone i flera år!!

  First ad
  Kontakta annonsör

   Fjälebo, Kalmar län, Sverige


  Fler annonser från säljaren (3)

  Premium
  Sälj ännu snabbare med boost!

  Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

  Second ad