CHG Hot Windaloo

 • Annonsid: 1546392
 • 22 dagar sedan
 • 2698 Visningar
 • 82 Favoritmarkeringar
86 000 kr

 • Inriktning:
  Allround
 • Ras:
  Varmblod (Halvblod)
 • Mankhöjd:
  175 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2015
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  CHG Hot Windaloo
 • Blup:
 • Ursprungsland:
  Sverige

CHG Hot Windaloo, eller Loui som han kallas, är en fantastiskt snäll och lättlärd häst som har hjärtat på rätta stället.
E: Red Hot Chili, u: Montina (20)
Han är ca. 175 cm i mankhöjd, vilket dock inte märks alls vid ridningen. Jag själv är 157 cm och får en underbar ridkänsla av honom. Varit i min ägo sedan han var 10 månader gammal, blev inriden hos beridare när han var 3 år och 3 månader (då fortfarande hingst) valde sedan att låta honom vila i ett halvår eftersom han inte var klar i kroppen och skulle få smälta alla intryck. Kastrerades december 2018 och har aldrig varit hingstig, snäll i all hantering dock aldrig varit klippt men är rätt säker på att han inte kommer protestera mot det. Skulle sättas igång 2019 men pga privata händelser och att vi inte ansåg att han var färdigväxt valde vi att ta det lugnt hela det året med mest uteritter och kortare pass på banan och mycket vila. Lämnade honom till samma beridare februari och mars 2020 där han sattes igång ordentligt och togs vidare i utbildningen, därefter har han stått hos mig i Växjö och ridits av mig fram tills nu, men har precis flyttat hem till mina föräldrar igen för att gå på vila när vädret inte tillåter bra träningsmöjligheter.
Säljes eftersom jag tyvärr inte känner att jag kan erbjuda honom det han vill längre. Han är gjord för träning och prestationer medan mina ambitioner med åren gått över från att vilja tävla till att bara vilja rida ut lite då och då som en mindre hobby. På grund av mitt numera bristande intresse för tävling och Covid-19 har han aldrig tävlats, därav även priset. Han rör sig otroligt fint men är mest grundriden, men vi har tränat lite för en dressyrtränare och jag tränar honom för att komma vidare i utbildningen. Hoppat enstaka hinder, upp till ca 80-100 cm, vilket han tycker är otroligt roligt och söker sig till hinder, dock aldrig hoppat bana. Löshoppningsfilmen är från när han var hos beridare för 1 år sedan och det var första gången han löshoppades på "rikitgt". Han är löshoppad hemma hos mina föräldrar sedan han kom till mig men då mest i syfte att lära honom att hinder inte är farligt, dock hoppade han redan där 120 cm utan problem.

Finns mycket att säga om honom, jag ser helst att du som är intresserad ringer och berättar lite om dig och vad du kan erbjuda honom. Han är som sagt världens snällaste och tror sig vara en liten knähund, men pga hans låga ålder ser jag ändå helst att du som ringer eller skriver har någorlunda unghästserfarenhet och förståelse för att Loui inte har kommit så långt som man velat i hans utbildning.

Ingen skadehistorik.
Provridningsmöjligheter är tyvärr begränsade hos mina föräldrar i och med vädret, så du som är intresserad är varmt välkommen att hälsa på honom och hantera honom från marken för att lära känna honom.

Vill du veta mer är du välkommen att höra av dig antingen via sms eller samtal.

First ad
Kontakta annonsör

 Faggemåla, Kalmar län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad