D-ponnysto med mycket powerSilver

 • Annonsid: 1749721
 • 9 dagar sedan
 • 3908 Visningar
 • 151 Favoritmarkeringar
Inget pris

 • Inriktning:
  Hoppning, Allround
 • Ras:
  Welsh
 • Mankhöjd:
  147 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2013
 • Färg:
  Svart
 • Namn:
  Sakama My Girl
 • Ursprungsland:
  Storbritannien
 • Dressyrnivå:
  Lätt C
 • Hoppnivå:
  90 cm

Snygg ponny, som du verkligen inte kommer obemärkt med på träningar och tävlingsplatser!
Hon är slutmätt 147 cm, men upplevs större, och bär upp längre ryttare bra. Renrasig Welsh cob av lite sportigare modell, född i Storbritannien.
Detta är en känslig ponny med egen motor, och lite nerv, som vill ha en balanserad ryttare, med stadig skänkel och hand. Men hon har samtidigt en fantastisk grundtrygghet i sig själv. Väldigt rolig att arbeta med! Trafiksäker och rids ut både ensam eller i grupp utan bekymmer. Underbar att rida ut på, går fram överallt.
I hoppningen har hon ett otroligt sug på hinder! Men vi har fått jobba med hennes "kan-själv"-mentalitet. Hon kan bli stark, och ryttaren får inte vara rädd för kraft och fart, och behöver kunna hjälpa henne att komma rätt. Stor vägvinnande galopp! Samtidigt lydig, och går att korta upp och reglera bra.

Hoppades mindre banor på 100-110 cm när vi köpte henne, men vi har tagit det långsamt, och hållit oss till lägre höjder. Vi har gett henne tid att mogna under pandemi-tiden. Då jag numer är överårig, rids och tävlas hon nu av en väldigt duktig ponnyryttare, och har börjat komma ut på tävlingar igen. Placerad i Lätt D+ när hon kom till sin första omhoppning. Kapacitet för mer än vad som syns på TDB finns.
Hon är helt fantastisk att ha med sig på tävlingsplatser! Här märks att hon har ett bra huvud. Står bra i transporten under dagen, totalt obrydd för stress och jäkt omkring henne när hon ska sadlas. En sådan enkel ponny som alla vill ha med sig!
Lätt att lasta, och åker bra. Går att lasta i och ur ensam, om det behövs på tävlingsplatsen t ex.
Snäll att hantera, men man får tänka på att hon är känslig, och kan reagera på folk som kommer hastigt bakifrån t ex. Är rädd om sina öron.
Van att helklippas, men vi klipper inte hela huvudet på henne. Enkel att sko.
Hon står idag uppstallad i ett stall med ridverksamhet, och trivs med att det är aktivt i stallet.
Vill inte bli lämnad ensam kvar i stallet, men det är inga problem att ta in henne ensam för att sköta henne, eller om någon lämnar stallet när hon är uppbunden.

Slutmätt 147
Vaccinerad
Tänder kollade i september -21
Inget eksem eller fång, bra hovar
Tilläggsregistrerad
Försäkrad i Folksam Stor inkl rehab, sedan vi köpte henne 2019.

Veterinärbesiktning gjord den 25/5 inför annonsering, utan anmärkning.

Hos oss har hon fungerat som mor/dotterhäst, och har passat oss båda, på olika sätt. Hon är inte en ponny för nybörjare/oerfaren ryttare, utan passar bäst med en äldre tonåring med rutin.
Detta är en underbar ponny på många sätt, men vi säljer henne då det är dags att avsluta ponnytiden. För oss är det viktigt att hon får komma till rätt hem.
Då hon är känslig, så kommer vi vara noggranna med provridningarna av henne!
Fodervärd/utlåning eller avbetalning är inte aktuellt.

Första kontakten tas via meddelanden.

First ad
Kontakta annonsör

 Vänersborg, Västra Götalands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad