Dressyrsto till avel med extraordinärt Elitmödene

 • Annonsid: 1570842
 • 18 dagar sedan
 • 1646 Visningar
 • 35 Favoritmarkeringar
45 000 kr

 • Inriktning:
  Avel, Dressyr
 • Ras:
  KWPN
 • Mankhöjd:
  173 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2015
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  Kita
 • Blup:
 • Ursprungsland:
  Nederländerna

Oerhört vackert sto, mörkbrun med stickelhår och vita tecken, f. 2015, ca 173 cm i mkh, e. Feel Good, ee. Contango, u. Gita A, ue. Jazz, uee. Ferro. Luftiga, enormt ridbara gångarter och korrekt benställ.

Kitas mor, Gita A, är ett av Hollands högst bedömda elitston med dressyrindex på 167 (https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=11/&t=1813877) (https://www.eismamediagroep.nl/wp-content/uploads/woocomme). I ridbarhetstestet IBOP bedömdes hon med totalt 91,5% (trav 10, galopp 9,5, skritt 8,0, balans och bärighet 9,5, avspändhet 9,0 och framtidsutsikter som dressyrhäst 9,0). Av vad jag känner till är det endast ett annat sto som fått en högre bedömning. Gita A har även en helsyster, Fabulous (såld till Singapore), som också är med på topplistan över ston i Holland. Även deras mor, Tavita Platinum, är ett elitsto. Gita A har också en son, Navarro, som helt nyligen blivit godkänd att fortsätta sitt hingstprov i KWPN (https://www.bluehors.com/en/news/breeding/farrell-offspring-licensed-in-kwpn/).

Även Kita är stamboksförd i KWPN med predikaten STER (motsvarande svensk diplom) Voorlopig Keur (motsvarande svenskt selektionsto), D-OC (DNA-test, ej bärare av anlag för OCD) och ett dressyrindex på 158 (https://www.kwpn.org/kwpn_database?Horse=P-534143).
Hennes blodslinjer Jazz/Contango är en så kallad “Golden Cross” i Holland. Hennes far är en yngre hingst på väg upp i sporten. Kita är inriden men endast grundutbildad.

Nu till det tråkiga. Kita har ett röntgenfynd, en cysta på strålbenet. Det finns en chans att den med tiden kan läka ut, men inga garantier. Även vissa behandlingsmöjligheter finns. Hon är ohalt och oskodd i dagsläget, ej igång (filmen i annonsen är nytagen). Vi hade själva tänkt ta ett föl på henne men var sent ut på säsongen förra året. Hon tog sig på första försöket men var tyvärr dräktig med tvillingar, vilka senare resorberades.

Kita är en genomsnäll individ och känner sig väldigt trygg med människor och avspänd under ryttare. Hon är inte heller speciellt tittig eller fånig för saker. Kita kommer dock aldrig bli någon hobbyhäst. Det är mycket power i damen och hon kan bli ganska stressad och på tårna av väder och vind eller stökiga situationer. Det har blivit mycket bättre men vi funderar allvarligt på om hon överhuvudtaget har fått vara ute som unghäst i Holland. Det är önskvärt att du som ny ägare kan erbjuda stora hagar, trygga kompisar och helst ett vindskydd vid utevistelse. Nu har jag skrivit annonsen jag aldrig trodde att jag skulle skriva, hon var min drömhäst. En unik möjlighet att förvärva ett sto till avel ur en av Hollands bästa stolinjer. Pris 45.000 kr, priset är förhandlingsbart till rätt hem. Helst ser vi en försäljning men ev.byte kan diskuteras (alt.1 dressyrinriktat föl/unghäst som kan bli min framtida tävlingshäst, alt.2 en mindre 160-165 cm snäll hobby/dressyrhäst till min mor). Kita är till salu fram till den 30:e april, är hon inte såld då, blir det plan B. Seriösa ringer/smsar tel. 073 022 87 15 (Lena).

First ad
Kontakta annonsör

 Hjo, Västra Götalands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad