En på miljonen

 • Annonsid: 1583259
 • 5 dagar sedan
 • 2234 Visningar
 • 90 Favoritmarkeringar
25 000 kr

 • Inriktning:
  Körning, Dressyr, Övrigt, Sällskap, Allround
 • Ras:
  Varmblod (Travare)
 • Mankhöjd:
  158 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2010
 • Namn:
  Surprise
 • Ursprungsland:
  Sverige

De har nu blivit dags för mig att ta det tunga beslutet att sälja min underbara häst. Då det inte var planera att han skulle säljas efter jag köpte honom ser jag gärna att han kommer till ett långvarigt hem.
Surprise är en häst med hjärta av guld. Han är okomplicerad i hantering, duscha, lasta, sko m.m. Han har vid yngre dagar körts men aldrig startat ett lopp i travet. Så han har spenderat större delen av livet som ridhäst. Men skulle man vilja skulle man säkert kunna ha honom till att hobbyköra. Han har enligt tidigare ägare hoppat en ca 70/80cm bana och startat någon pay and jump. Men under tiden jag ridit honom de senaste året har han inte hoppat några högre höjder då jag har större intresse för dressyren. Men att hoppa tycker han om. Vill man jobba vidare skulle han säkert kunna bli riktigt fin inom både dressyren och hoppningen då han snabbt lär sig nya saker.

Surprise är en häst som är snäll och försiktig när det kommer till barn, inom familjen har vi allt ifrån en haft en 5 åring till 10 åring som ridit honom i både skritt och trav utan problem ( med ledare). Men när de kommer till de äldre ryttarna och mer rutinerade kan han testa en. Det händer med jämna mellanrum att han kan bocka eller hoppa när han tycker de blir jobbigt eller när han är glad och taggad. Detta är något som främst händer i galoppen, men jag tror att när man börjat galoppera han kontinuerligt så kommer han sluta. Har förut haft igång honom varje pass i galopp och då var de inga bockningar. Men det kan vara efter han inte galopperat på ett tag som de kan förekomma. Skulle därav inte påstå att han är en nybörjarhäst/barnhäst

Han har tidigare bott på landet och är därmed van vid katter, hundar, fyrhjulingar osv. Han har även då gått i i flock med ca 8 hästar där de var blandat med ston, föl och andra valacker.

Ser helst att han kommer till ett hem där han får mycket utevistelse, rutiner, någon rutinerad som kan lära honom skillnaden på rätt och fel, där han får komma ut i skogen också. Alltså någon som ser till hästens välmående först. Surprie är min första häst och jag är väldigt mån om var han hamnar.

Idagsläget är han inte igång i galopp av olika anledningar. Men han rids idag 4-6 gånger i veckan där han travas och skrittas ca 45/50 minuter utan på problem så han är i fas konditionsmässigt. Men han hade säkert behövt bygga lite muskler och jobba på lite om man ska galoppera honom.
Vaccinerad i februari. Han kommer inte att lånas ut.

Skulle de vara så att du är intresserad eller har du några frågor får du gärna höra av dig här på hästnet, eller på 0735308204 svarar snabbast på sms💗

I priset ingår all utrustning så som:
Dressyr sadel, sadelgjord, schabrak, padd
Träns
Vintertäcke
Regntäcke
Oandvänt flugtäcke
Benskydd fram och bak
Grimma, grimskaft
Boots
Lindor
Skrit täcke 2x
Självklart även passet till honom

First ad
Kontakta annonsör

 Halmstad, Hallands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad