Fantastisk unghäst lånas ut, evtl. senare försäljning

 • Annonsid: 1376126
 • en månad sedan
 • 668 Visningar
 • 50 Favoritmarkeringar
12 345 kr

 • Inriktning:
  Dressyr, Hoppning, Fälttävlan
 • Ras:
  Varmblod (Halvblod)
 • Mankhöjd:
  170 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2015
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  CHG Hot Windaloo
 • Blup:
 • Ursprungsland:
  Sverige

CHG Hot Windaloo, e: Red Hot Chili är en stor och underbar unghäst som tiden tyvärr inte räcker till med för tillfället.

Han reds in sommaren 2018 av Maria Falk, som har Tysk Beridar- och Meisterexamen** samt har yrkesarbetat över 20 år med utbildning av hästar och ryttare i Sverige, Tyskland och USA. Inridningen gick väldigt snabbt och smidigt och han har aldrig försökt få av sin ryttare.
När han kom hem från Maria, efter en månad hos henne, så fortsatte jag rida honom några veckor hemma innan han skulle få vila och smälta allt som hänt. Tanken var att han skulle sättas igång i början på detta året men jag var tvungen att opereras på foten och sen hände det lite privata saker som gjorde att det inte blev så mycket ridning.
Det var dock aldrig några problem att hoppa upp efter att han har stått längre perioder.

Windaloo är pga allt väldigt grön då jag började studera på universitet för lite mer än ett år sedan och tyvärr inte haft tiden att fortsätta hans utbildning. Jag har många gånger funderat på att sälja men vill egentligen inte det då jag vet att han är en riktigt fin häst som man kan lita på och förhoppningen är att när jag är klar med utbildningen och hittat ett stabilt jobb kunna ta upp ridningen igen. Samtidigt så är han 4 år nu och behöver komma vidare och komma till sin rätt. Han är inte inhoppad utan enbart löshoppad och har som sagt stått en del så även att han är inriden så behöver han tränas från grunden, med små steg.

Det jag letar efter nu är någon som har unghästvana och som inte stressar med något. För mig är det inte viktigt att han ska snabbt komma ut på tävlingsbanorna eller liknande. Kanske finns det någon här ute som inte har råd att köpa häst men som är villig att lägga tid och få en framtida tävlingskompis. Är du inte intresserad av att tävla alls så är det inget krav för mig heller, men han ska inte enbart gå i skogen utan även tränas på banan.

Windaloo, eller Lui som han kallas hemma, är snäll i all hantering (inte lastat så mycket dock så behövs lite träning även där, men hittills gått på men varit lite tveksam till en början), kan vara ensam. Går i dagsläget på lösdrift men går lika bra på box. Han är en kille med fina långa ben (ca. 170-172 j mankhöjd) med en fantastisk personlighet och temperament. Vill förutom träning få en massa kärlek.

Har du frågor eller liknande så är det bara att höra av dig!

Tanken är att du som lånar honom står för samtliga kostnader, inklusive försäkringar. Det blir som din häst fast du inte köper någon. Eventuellt senare köp kan bli diskuterbart men vill gärna börja med att låna ut honom.

First ad
Kontakta annonsör

 Faggemåla, Kalmar län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad