Fint Fullblods sto

 • Annonsid: 1753953
 • 10 dagar sedan
 • 778 Visningar
 • 45 Favoritmarkeringar
35 000 kr

 • Inriktning:
  Dressyr, Hoppning, Allround
 • Ras:
  Fullblod
 • Mankhöjd:
  165 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2018
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  Cayenne
 • Ursprungsland:
  Sverige

Fint sto på ca 165 i mkh.
Går bra att lasta och spola.
Tävlat i galopp ca 1 år innan jag köpte henne i oktober förra året.
Ej varit igång sedan dess.
Har ej varit skadad vad jag vet.
När jag kom och skulle hämta henne hos säljaren så berättade hon att hon hade fått ringorm nyligen, och eftersom jag åkt resan på ca 3,5 timme så ville jag inte åka hem utan häst givetvis. Och jag hade varit och provridit henne bara någon vecka innan och hon var hur trevlig som helst att både hantera och rida och jag kände att vi klickade.
Sen var hon ju tvungen att gå i egen hage när hon kom till mig under tiden hon behandlades för ringormen, så hon inte skulle smitta dom andra hästarna.
Under den tiden (ca 8 veckor) gjorde jag inget med henne mer än att jag hanterade henne lite i hagen när jag behandlade henne och bytte täcken och så och de va inga problem, jag gick några korta promenader bara.
Sen när hon var färdig behandlad så fick hon en dusch, hon var lite otålig (har inte varit några problem att duscha tidigare) och sen vände hon huvudet mot magen några gånger, sen skulle vi ta av svett täcket och när min kompis skulle knäppa upp maggjorden så sparkade hon plötsligt mot henne och såg riktigt arg ut. Då började vi fundera på om hon fått magsår. De blev ju endel stress kan jag tänka mig när hon flyttade och fick gå ensam direkt osv, sen är de ganska vanligt med magsår hos galopp/travhästar. Vi blev då rädda för henne och vågade inte göra något med henne, man har blivit lite mesigare och försiktig på senare år och jag känner att jag fixar helt enkelt inte att ha henne kvar för jag har de i bakhuvudet hela tiden och känner mig rädd.
Jag var i kontakt med veterinär som skrev ut medicin för magsår och fick en tid för gastroskopi i januari. Där konstaterade dom att hon hade haft ett magsår men som var läkt, för hon hade ju gått på medicin i ca 3 veckor innan vi var på kliniken. De var inga problem att lasta henne när vi skulle dit och hem och de gick bra där.
Hovslagaren har inte heller varit några problem när hon haft med en kompis in i alla fall. Hon blir ju lite stressad när hon blir ensam, förmodligen eftersom hon bara gått i hagen under dessa månaderna och inte varit ensam, sen eftersom hon fick gå själv direkt när hon kom till mig tills hon var färdig behandlad för ringormen. De får man ju träna på, och sen har hon ju mycket energi att göra av med nu när hon stått så länge och är så ung. Så hon kan ju säkert bli lite otålig till en början när man binder upp henne och så.
Hon behöver någon kunnig och orädd som kan jobba med henne och få tillbaka den snälla, lugna och trevliga hästen hon var när jag köpte henne.
Hon har en bula i ansiktet högre upp på nosryggen typ, som hon förmodligen fått av en spark. Veterinär har kollat på den och de var inget farligt utan ses som typ ett överben, så ett skönhetsfel kan man säga, det kan även gå tillbaka med tiden.
Önskar en snabb, smidig och okomplicerad affär och kan tänka mig att gå ner lite i pris då.

072-5726740

First ad
Kontakta annonsör

 Väckelsång, Kronobergs län, Sverige


Fler annonser från säljaren (4)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad