Fint sto med föl e Freetown

 • Annonsid: 1738906
 • en månad sedan
 • 1022 Visningar
 • 16 Favoritmarkeringar
Inget pris

 • Inriktning:
  Dressyr, Avel
 • Ras:
  Varmblod (Halvblod)
 • Mankhöjd:
  172 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2014
 • Namn:
  Feronia (SWB)
 • Blup:
 • Ursprungsland:
  Sverige

Feronia (SWB) F. 2014, ca 172 cm i mankhöjd.e: Friendship 1094 u: Top Dance (SWB) ue: BH Don Romantic 95119
Säljes som avelssto pga skador, ej ärftliga.
Avelsförsäkrad i Folksam Liv A1 - 30’, Avelsextra - 30’ och veterinärt 125’.
Som fölsto har hon visat sig ha:
Tydliga brunster och tog sig direkt på första försöket. Visade väl när det var dags och okompliserad fölning. Otroligt snäll och rädd om sitt föl redan från start. Gjort allt enligt skolboken. Lugn och fin mor.
Modern, Top Dance, var 2 stjärnigt selektionssto, hade mycket fina gångarter och helt okomplicerad. Även hon en fantastisk mor.
Feronia är en glad och positiv häst. Nyfiken och lyhörd. Har luftiga gångarter och fint steg över det vanliga och sätter lätt under sig. Musklad och fin trotts att hon inte varit igång men har alltid gått i stora hagar. PGA olyckor både hos henne och mig så har hon aldrig blivit konternuelligt riden och de skador hon lyckats få så tror jag inte hon kommer att bli en hållbar ridhäst pga skadorna därför triangelmärks hon innan försäljning. Om ni önskar henne utan triangelmärkning blir priset ett annat. Tyvärr ej visad vilket är så himla synd. En underbart snäll häst som jag själv satt in utan hjälp mer än ögon från min man. Lyssnar väl på sin människa och känslig för hjälperna. Inte haft några problem att lasta eller åka transport. Även inriden hos professionell tränare 2019 utan problem. Tror hon gärna skulle hänga med på skogsturer om man håller koll så inte det påverkar hennes tidigare skador. Vi har lite bilar här men de vi mött har aldrig varit något problem när vi varit på promenader.
Skadad hov som föl pga torkan, blev fort balleriana och opererades för senkontraktur som 2 månaders föl höger fram. Helt läkt och inget som hon haft någon hälta av. Men så kom en kraftig blödning bredvid senan höger fram sedan som 4 åring, ingen skada på senan denna gång, men denna gång blev hon kraftigt halt. Fick som 4 åring även en kraftig muskelskada vänster bog, den kan man se av när hon inte varit så mycket i rörelse. Pga detta hoppas jag någon kan se henne som det fina avlessto som jag ser i henne.
Även hennes stoföl är till salu och säljs i första hand tillsammans.
Zelensia (SWB) F. 5/5-2022 trolig mankhöjd runt 170 cm.
e: Freetown DVH 1370 - morfar: Friendship 1094 - mormorsfar BH Don Romantic 95119
Försäkrad i Folksam Liv A1 80’ och veterinärt 125’
Med Feronia som mor och Freetown som pappa hoppas jag på ett mycket fint dressyrsto som jag verkligen hoppas få visa upp sig på dressyrbanan. Hon har redan visat att hon är en nyfiken, framåt och lyhörd tjej med fina rörelser. Chippning och registering kommer att ske inom det närmaste. Båda är momsade. Jag är öppen för förslag. Jag avvecklar nu mina halvblod och det är dessa två kvar nu.

First ad
Kontakta annonsör

  Västernorrlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (5)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad