Fodervärd med möjlighet till köp – Projekthäst

 • Annonsid: 1760978
 • en månad sedan
 • 2703 Visningar
 • 45 Favoritmarkeringar
12 345 kr

 • Inriktning:
  Allround
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd:
  144 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2009
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  Rina
 • Ursprungsland:
  Nederländerna

Rina letar efter sitt föreviga hem efter en tuff period i livet.

Lägger ut annons nu för att eventuell fodervärd ska ha tid att träffa Rina nu under sommaren, kanske vara med och rida och hantera henne för att se vem hon är. Kommer inte lämnas ut på foder förens åt hösten då det är lite jobb kvar.

Rina behöver hamna hos någon som har ett lika stort intresse för hästar och deras beteenden som för att rida för att ge henne den bästa möjliga chans att vidareutvecklas hos sin nya ägare. Kommer kräva tidigare hästvana då hon INTE är en förstagångs häst.

Rina har under de senaste åren startats om från grunden då hon kom från förhållanden där hon var så stressad att hon blev avstängd. I kombo med avstängdheten har hon även haft en del olater som hon utvecklat. Idag är hon en trevlig häst som går att rida ut på i grupp men behöver ytterligare jobb med sin separationsångest, eventuell fodervärd behöver fortsätta det arbetet som går sakta med säkert framåt hos mig. Vissa olater skiner igenom ibland men är man konsekvent så försvinner dom, hon verkar vilja testa nya personer för att se om hennes vilja går igenom.

Nu till det positiva. Rina kommer alltid först fram i hagen och är väldigt nyfiken av sig. Fint skolad dressyrponny i grunden och väldigt fin och trevlig galopp. Blir inte stark och hetsig när man galopperar ute tillsammans med andra hästar. Då hon stått ett tag från arbete är hon lite stel och behöver mjukas upp. Väldigt fin hovkvalitet och går idag barfota hos mig, lite ömfotad på steniga underlag. Relativt snäll att verka/sko, kan dock dra åt sig bakhovarna litegrann men vi jobbar på att få bort det beteendet. Detta är ingenting som jag anser är ett problem utöver det vanliga.

Jag är extremt noga med att personen tickar av vissa boxar och vill att eventuell fodervärd har tät kontakt med mig i början samt är öppen för att ta hjälp om problem uppstår, jag kan lova att jag gått igenom dom tidigare.

Den jag ser blir fodervärd/köper Rina är en mindre vuxen/äldre ungdom med erfarna föräldrar som vill ha en trevlig skogsmulleponny för eventuell träning om hon utvecklas åt det hållet. Personen har intresse för hästträningens principer och förstår grunderna bakom pressure and release då hon är omskolad korrekt enligt dom principerna.

Pris diskuteras med eventuell köpare vid ett senare tillfälle då rätt hem är viktigare än pris.

Hör gärna av er och kom och träffa Rina och mig så berättare jag mer.

Med vänlig hälsning,
Rina och Ellinor

First ad
Kontakta annonsör

 Borlänge, Dalarnas län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad