Förevigthem för exvis en gyllene ålderdom, goda referenser

  • Annonsid: 1603832
  • 3 månader sedan
  • 1284 Visningar
  • 25 Favoritmarkeringar
1 kr

  • Kön:
    Sto

Vi har en gård i Falköpings kommun där vi har en liten brokig flock med hästar bestående av sex individer.
De kommer från olika bakgrunder och likt vi alla i livet har vi visst bagage att tampas med, så även hästar.

Tyvärr behandlas många hästar som saker människor kan konsumera när de inte längre levde upp till förväntningarna, blev gamla, skadade och dylikt. Vänner som verkligen förtjänar den kärlek de ger tillbaka. Tyvärr har några av våra hästar råkat ut för m mindre trevliga människor i sina liv och vi arbetar för att vara en frizoon för djur som behöver en andra chans, kärlek likväl som att ses och respekteras som en egen tänkande kännande individ.

Vi har stora bra hagar där de får gå tillsammans i en flock med tillgång till lösdrift och fri tillgång till stråfoder (om det är något de klarar av vill säga). Vi har självklart även stall med boxar och gör vad vi kan för att lyssna in vad hästarna själva vill. En av tanterna här är vän av ordning och uppskattar inte alls det primitiva "vildhästlivet" med lösdrift, utan hon visar tydligt när hon tycker att det är dags för henne att få komma in till sin box och slappna av.

Vi har mer bete tillgängligt än vad vi gör av med men också tillgång till trevligare "magerhage" ifall ifall det skulle behövas.

Jag har livslångt erfarenhet av hästar och har tidigare arbetat med hästar. Främst konvalecenter men även inridning, viderutbildning och sk "problemhästar", men fokus ligger på belöning, tydlig kommunikation och mängder av tålamod. Vi tror inte på bestraffningar. För oss är relationen till hästen det som väger mer än ridning och dylikt. Jag är djurvårdare i grunden. Vi har en lite annorlunda gård då vi har lite olika djur så som kamel, alpackor, getter, emuer, nanduer, minigris, fjällnära kor, höns, ankor och papegojor mm (den överväldigande merparten har kommit hit för att få just en andra chans).

Vi har en förening som heter frizoonen där vår vision är att vara en trygg plats för djur och människor. Vi samarbetar med kyrka och kommun och tar i liten skala emot människor i alla åldrar och med varierande svårigheter i livet som nåt bra av att få komma ut på landet, lära känna djur (vår ende valack teddy är den som gillar att träffa människor mest, det får aldrig vara på bekostnad av djurens välbefinnande, om de inte tycker det är kul ska det respekteras). Så får de lära sig om djuren lite grundligare än bara fakta kring deras art, men framförallt att lära känna individen i fråga. Vi tror att det är oerhört välgörande för själen. Så lär vi lite om "bonderi" med inriktning vegetariskt självhushåll.

Vi känner att vi har plats för en häst till. Gärna ett sto som vill vara kompis med andra hästar. Vår flock består av ston som lever i harmoni. Då en av våra drottningar saknar ett öga känns det viktigt att den fina trygga flock de har inte blir en orolig flock.
Bonus skulle vara om det gick med lätt promenadridning eller körning, men absolut inget krav.
Det vi känner är viktigast är att det är en snäll individ mot andra hästar som behöver en gyllene ålderdom /få komma hem till sitt förevigthem.

Vi erbjuder mycket kärlek och omsorg. Våra tidigare seniorer har blivit mellan 27-36år gamla och jag brukar aningen makabert säga att hästar som kommit hit för att stanna inte lämnar mig levande. När tiden väl är kommen är det trotjänaravlivning på gården, under trygga och "mysiga" former som gäller. Vi uppdaterar självfallet löpande och välkomnar varmt besök.

Skriv gärna några rader om din häst/ponny ifall du tror att du har vår flockmedlem.

Vi har fått en hel del svar från vissa som vill att vi ska köpa deras kärnfriska, unga och "problemfria" hästar, vi vill understryka att det ej är intressant för oss. Så en häst där ni vill tjäna pengar är inte intressant för oss. Det finns ju hur många som helst som vill köpa häst och låta vandra vidare när den är "uttjänt".

Vi vill erbjuda ett fint hem åt en individ som behöver ett tryggt sista hem med all omvårdnad som kan tänkas behövas utöver det uppenbara.
Någon som behöver en frizoon där hon kan få vara älskad och lycklig.

First ad
Kontakta annonsör

 Falköping, Västra Götalands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad