Fullblodsvalack

 • Annonsid: 1367742
 • 3 månader sedan
 • 1127 Visningar
 • 18 Favoritmarkeringar
15 000 kr

 • Inriktning:
  Allround
 • Ras:
  Fullblod
 • Mankhöjd:
  173 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2003
 • Namn:
  half sadlers
 • Ursprungsland:
  Sverige
 • Dressyrnivå:
  Lätt A

Det är med stor sorg i hjärtat jag skriver denna annons. Men tiden känns inne att sälja Ace om rätt hem dyker upp då jag satsar på körkort och plugg. Han söker ett föralltid hem. Är noga med vart han hamnar och hem är viktigare än pris. Han är världens snällaste men ingen nybörjarhäst och ej för tävling. Söker en MYNDIG person och fördel av vana att äga egen häst sedan tidigare.

Ace är en jättesnäll kille med humor och livsglädje. Men med mycket integritet. Hos mig har det mesta tränats med positiv förstärkning. Ace vill alltid vara till lags och gör alltid sitt bästa. Han är lätt övertalad till mycket med trevlig ton och tålamod. Han behöver en trygg hand och ömsesidighet i relationen. Han älskar långa skogspromenader och ritter med mycket galopp, tömkörning och trickträning.

I stallet kallas han för ridskolehästen och leds och skrittas utan problem av småbarnen.

Gick sitt sista löp någon gång år 2013 och efter det tävlat upp till LA i dressyr. Ej hoppad och tycker inte att bommar är kul. Hos mig är han mest riden i skog och mark.
Föredrar nog skogsturer före dressyrpass men med rätt anpassade krav tycker han även att det är kul.
Snäll att rida ut på men föredrar sällskap. Han går att rida ut på själv men blir het på hemvägen.

Han har gammla förslitningsskador på frambenen från löptiden men som inte påverkar honom det minsta utöver att han inte ska hårdtränas eller håller för tävling.
Och en kissing spines skada bakom mankpartiet, två trängningar allså mellan fyra tornutskott. Därav ej viktbärande. Det ska inte påverka honom vid rätt träning och det är viktigt att han håller en välmusklad rygg vilket aldrig vart något problem trotts att han inte ridits regelbundet i perioder. Behandlad med kortison våren 2019 och underhålls med följande för att inte förvärras:
-Regelbundet equiterapeut
-Fodring på mark
-Mycket utevistelse
-Skrittas fram för hand
-Mycket lättridning
-Tömkörning
-Back on track m.m

Rids och hanteras bettlöst hos mig. Inkörning smått påbörjad och vore ett perfekt komplement till ridningen och givande för hans rygg.

Snäll att sko, duscha och lasta.
100% trafiksäker

Mellan i rang, går bra med både ston och valacker, älskar alla hästar han möter. Mycket utevistelse och sällskap är viktigt. Endast stått på box men är säker på att han skulle trivas jättebra på lösdrift. Är normalfödd och funkar på fri tillgång och bete utan problem.

Vid intresse, ring eller smsa 0723331672

First ad
Kontakta annonsör

  Stockholms län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad