Fullblodsvalack

 • Annonsid: 1367742
 • en månad sedan
 • 610 Visningar
 • 10 Favoritmarkeringar
15 000 kr
Sammanfattning
 • Ras:
  Fullblod
 • Mankhöjd (cm):
  173
 • Inriktning:
  Allround
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2003
 • Hästens namn:
  half sadlers
 • Ursprungsland:
  Sverige
 • Dressyr:
  Lätt A

Det är med stor sorg i hjärtat jag skriver denna annons. Men tiden känns inne att sälja Ace om rätt hem dyker upp då jag satsar på körkort och plugg. Han söker ett föralltid hem. Foder för senare köp kan också vara aktuellt. Är noga med vart han hamnar och hem är viktigare än pris. Han är världens snällaste men ingen nybörjarhäst och ej för tävling. Söker en myndig person och fördel av vana att äga egen häst sedan tidigare.

Ace är en jättesnäll kille med humor men väldigt skör. Hos mig har han fått bestämma mycket själv, det har byggt mycket på hans självförtroende och det mesta har tränats med positiv förstärkning. Ace vill alltid vara till lags och gör alltid sitt bästa. Han är lätt övertalad till mycket med trevlig ton och tålamod. Han behöver en trygg hand och ömsesidighet i relationen. Han älskar långa skogspromenader och ritter med mycket galopp, tömkörning och trickträning.

I stallet kallas han för ridskolehästen och leds och skrittas utan problem av småbarnen.

Gick sitt sista löp någon gång år 2013 och efter det tävlat upp till LA i dressyr. Ej hoppad och smått bomrädd. Hos mig är han mest riden i skog och mark.
Föredrar nog skogsturer före dressyrpass men med rätt anpassade krav tycker han även att det är kul.
Snäll att rida ut på men föredrar sällskap. Han går att rida ut på själv men blir het på hemvägen.

Han har gammla förslitningsskador på frambenen från löptiden men som inte påverkar honom det minsta utöver att han inte ska hårdtränas eller håller för tävling.

Han har en kissing spines skada bakom mankpartiet, två trängningar allså mellan fyra tornutskott. Därav ej viktbärande. Behandlad med kortison våren 2019 och skadan underhålls med följande för att inte förvärras:
-Regelbundet equiterapeut
-Fodring på mark
-Mycket utevistelse
-Skrittas fram för hand
-Mycket lättridning
-Tömkörning
-Back on track m.m

Rids och hanteras bettlöst hos mig och det trivs han bäst på. Inkörning smått påbörjad och vore ett perfekt komplement till ridningen och givande för hans rygg.

Snäll att sko, duscha och lasta.
100% trafiksäker, gått på bro över E4, under tågrälsar, står väldigt centralt uppstallad så helt orädd för sirener, tunnlar, träbroar, rullskidåkare m.m

Relativt ranglåg i hagen, gått med både ston och valacker. Mycket utevistelse och sällskap är viktigt. Endast stått på box men tror han skulle trivas jättebra på lösdrift. Är normalfödd och föredrar fri tillgång.

Vid intresse, ring eller smsa 0723331672

First ad
Kontakta annonsör

  Stockholms län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Digitalt köpekontraktNy!
Färdigfyllt köpekontrakt med digital signering!
Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad