Genuin gårdsmiljö - 39ha skog och betesmark

 • Annonsid: 1800512
 • 2 månader sedan
 • 1439 Visningar
 • 15 Favoritmarkeringar
3 850 000 kr

 • Boyta (m2):
  240
 • Antal Hektar (ha):
  38.5
 • Antal Rum:
  8
 • Byggnadsår:
  1979

Fättlinggården ligger vackert och insynsskyddat beläget med egen infart i Södra Björke. En genuin gårdsmiljö ca 8 km söder om Herrljunga. Här finns möjlighet att skapa en blivande hästgård och med möjlighet för generationsboende. Ett boende med låg driftskostnad och indragen fiber. Fastigheterna Björke 1:2 och 4:2 erbjuder jaktmöjligheter året runt på egen skogsareal 30,5 ha med bra arrondering och skogs och körvägar.

Välbyggd bostad lösvirke från 1979. Fastigheten omfattar 5 ekonomibyggnader med bla garageutrymmen, enklare maskinhall. Möjligheter till restaurering av två äldre bostäder från mitten 1850-talet på 80kvm respektive 65kvm. Det äldre bevarade sågverket kan om så önskas användas i en framtid som häststall med bra betesmarker på totalt 7 ha i direkt anslutning till el och VA. Ett boende även för den större familjen med eller utan djur men även för er som bara längtar efter utrymme och tid för projekt och hobbys av något slag. Stora villan på 240 kvm boyta i 2 plan omfattar 8 rum och kök samt källarplan delvist inredd för framtida gillestuga eller liknande om ca 120 kvm inkl pannrum och apparatrum. Pendlingsavstånd till bla Borås, Skövde, Ulricehamn, Herrljunga, Vårgårda och Göteborg. Egen skog ger rikligt med svamp, lingon & blåbär samt jakt och fiskemöjligheter.

Skogsbruksplan omfattar 26 avdelningar med ett virkesförråd på 2.860 kubikmeter skog. Totalt 30,5 ha produktiv skogsmark med övervägande tall och gran, 65%. Bonitet på 8,4. Området i och omkring Södra Björke Fättlinggården 5-7 kännetecknas av ett vackert, välbevarat och artrikt odlingslandskap med betes och hagmarker varvad med skog som tillsammans med flertal sjöar bildar ett landskap rikt på aktiviteter och rekreation året runt. Omgivningarna bjuder på fina möjligheter till vandring, ridning, cykling, jakt, fiske och bad.

First ad
Kontakta annonsör

 Södra Björke, Västra Götalands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad