Go och snäll islandsvalack

 • Annonsid: 1447414
 • 3 månader sedan
 • 3301 Visningar
 • 60 Favoritmarkeringar
50 000 kr

 • Inriktning:
  Island
 • Ras:
  Islandshäst
 • Mankhöjd:
  137 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2009
 • Namn:
  Völsungur frá Laugardælum
 • Ursprungsland:
  Island

Völle är en den snällaste och trevligaste hästen jag stött på. Han är snäll i all hantering, trafiksäker och han litar på att vi människor vet bäst. Han är även van vid diverse djur, hundar, kaniner, rådjur osv, men kan tycka får och kor är lite obehagliga då vi sällan stöter på dem.

Jag har ägt honom sedan oktober 2018 och har nu bestämt mig att sälja honom av två anledningar. För de första, jag kommer antagligen flytta hösten 2021 för att studera, och då kan jag inte behålla honom. Sätter ut annons nu så att jag slipper stressälja. För de andra, våra personligheter matchar inte tillräckligt. Han behöver någon som kvickt kan rätta honom när han gör fel och snabbt berömma när han gör rätt då han är känslig på det sättet att han lägger märke till allt. Jag är inte sådan till sättet, i stället är jag eftertänksam och tar min tid.

Jag rider mest i skog, vi korsar vägar med mycket trafik och har även stött på mopeder på smala skogsvägar men det är inga problem. Jag brukar även cykla med honom och det tycker han om. Pga. mitt ointresse har det inte varit mycket tid på ridbanan och han ligger efter i utbildningen. Även hans gångarter är inte finslipade pga. mitt ointresse och mina bristfälliga kunskaper inom islandsridning. Men han är lättlärd och om du har kunskap är det knappast några problem att lära honom allt du vill, men man måste ha i åtanke att han inte vill gå på ridbanan 5 ggr i veckan. Han är en skogsmulle i hjärtat, och en väldigt rolig och säker sådan. Jag, som har haft några olyckor med häst, känner mig alltid trygg med honom och litar fullt på honom trots våra olikheter. Jag rider ofta barbacka, även på helt nya ställen, utan problem. Han är oftast ganska framåt men lugn. Han har alltid broms. Han går att ridas ut i grupp, jag har dock bara ridit ut men en häst som sällskap. Han rids allra oftast ut ensam, vilket funkar fint. Tror han skulle passa som tanthäst.

Han blev importerad från Island 2015 och det är egentligen hans sista sommar med eksemtäcke. Han visar inga tecken på att få eksem, men eftersom han flyttar kan det vara bra att ha det på ytterligare 1-2 somrar till.

Jag har ingen större stress att sälja honom och är väldigt mån om honom. Viktigt att nästa ägare förstår hur jobbigt det är för en häst att byta hem och är beredd att ge den tid som behövs. Jag vill att han kommer till någon med humana metoder och som lyssnar på hästen.

Han går på lösdrift, men kan stå på box.
Går med ett islandssto, men har gått med fullblod och valacker.
Han har inte haft fång och inga tecken på eksem.
Femgångare.
Han är inte speciellt viktbärande.
Skodd på alla fyra sedan jag köpte honom, innan gick han barfota.

Utrustning
Två träns, ett par tyglar, två grimmor, två regntäcken, ett vintertäcke, samt flistäcke och eksemtäcke

Har tänkt mig ca 55 000kr med all utrustning inkluderad men är inte fastspikat och kan ändra en del om rätt hem dyker upp

Om intresse finns skriv först på här på Hästnet, sedan kan jag ge mitt mobilnummer.

First ad
Kontakta annonsör

  Åland


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad