Gunn fantastisk shire

 • Annonsid: 1534993
 • 16 dagar sedan
 • 3234 Visningar
 • 107 Favoritmarkeringar
123 kr

 • Inriktning:
  Övrigt, Working Equitation, Sällskap, Dressyr
 • Ras:
  Shire
 • Mankhöjd:
  186 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2009
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  Gunn
 • Ursprungsland:
  Sverige

Om, jag skriver verkligen OM rätt hem skulle dyka upp så kan jag släppa denna diamant vidare.

Gunn är ett sto i sina bästa år, det finns oerhört mycket att berätta men för att göra henne rättvis behöver hon upplevas. Hon är något alldeles extra.

Jag mötte Gunn första gången för snart 2 år sedan, hon har ett lite brokigt förflutet där hon om jag minns det rätt blev omhändertagen som 6åring och kom då till fattiggården i södra Sverige för inridning, den fina kvinnan som red in henne tog sedan med henne hit upp till Jämtland och där möttes vi. Då hon blev inriden och hanterad sent upplevs hon som lite grön och har inte alltid riktigt koll på sin stora kropp, är väldigt modig och cool samtidigt som hon ibland kan vara en utmaning att få med sig i team worket, för detta är en häst du behöver vinna förtroendet med och hon behöver lära sig att ha kul tillsammans med oss människan.

Hon är otroligt trafiksäker, rider man längs bilväg och hon anser bilarna kör för fort förbi då tar hon ett kliv i sidled mot trafiken, älskar att gå över stock och sten i skogen och kan ibland ta stora skutt över diken. Rids alltid bettlöst och funkar fint på det.

Vår första månad tillsammans kastade vi oss med i Jämtsäkers otroliga uppvisning på västgård game fair i Kall, där vi under 3 dagar var med på deras clinic med 5 uppvisningar totalt och allt vad det innebär, mycket människor, helikoptrar, skjutbana, kvälls koncert bredvid hagarna med live band, ballonger, drönare, eldsprutare och folkets jubel. Och Gunn var magisk, orädd och precis som om hon aldrig gjort annat.


Idag är hon inte igångsatt utan vi åker omkring i skogen och upplever naturen tillsammans vilket hon verkligen gillar men allt för sällan dock. Hon går barfota med fina hovar kan ömma fram på rejält grus, man behöver ha korta verkningsperioder och verka hovar är ingen jätte hitt, men med godsaker och tålamod går det oftast fint. Hon är relativt ranghög men aldrig konflikt sökande.

Hon gillar inte kyla utan vill gärna få komma in och värma upp, ha täcke dom kallaste dagarna och gärna få massage och kärlek dagligen. Hon gillar heller inte tråkiga varv på ridbanan eller i ridhus, heller inte longering och annat meningslöst enligt henne själv, utan utmaningar och uppgifter där hon får växa och där hon kan se meningen och syftet, hon går gärna lös i skog och mark på promenader även hemma på gården som en hund där hon får klura och hitta på hyss. Gunn har ett hjärta av guld och är både omhändertagande och kärleksfull mot stora som små och nybörjare tar hon extra bra hand om och bär dom tryggt och säkert.

Hon behöver en rättvis och tydlig människa, som kan vinna hennes hjärta och få med henne på mer roligheter i ett teamwork, WE skulle hon vara klockren på och även mer utmaningar med miljöträning.


Gunn ska INTE bli en vandringspokal, hon ska inte behöva gå tunga tråkiga dressyr pass, heller inte gå på turridning eller hoppas, min dröm är att använda henne som kollega i upplevelsebaserad hästassisterande lärande (terapi) men känns samtidigt som om hon kan och vill så mycket mer än det, därav denna långa annons.

Skriv gärna och berätta vad du skulle kunna erbjuda Gunn. Väl mött.

First ad
Kontakta annonsör

  Jämtlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad