Hästar sökes till Astrid Lindgrens Värld

  • Annonsid: 1331696
  • en månad sedan
  • 457 Visningar
  • 1 Favoritmarkeringar
Inget pris

  • Kön:
    Valack

Nu söker vi två stycken hästar till Astrid Lindgrens Värld – platsen där sagor blir verklighet.
Nästa år fyller Pippi Långstrump 75 år och ska äntligen få sin Lilla Gubben.

Vad är det vi söker?
Vi söker två skimmelvalacker (vita, ej grå) som är mellan 1.50-1.55 i mankhöjd och som är trygga i olika miljöer och är snälla med nybörjare. De är ca 6-12 år och friska. De ska kunna äta gräs och inte haft fång, långvarig eller återkommande sjukdom eller skadehistorik. De är lugna, stabila och hetsar inte upp sig över mycket. De trivs med att få mycket uppmärksamhet och kärlek och är stresståliga. De är inte av kallblodstypen och behöver inte vara särskilt viktbärarande då de endast kommer ridas av mindre personer.

Vad är det för slags verksamhet?
I parken passerar under säsongen ungefär 500.000 besökare varav de flesta är barn. Skådespelarna som jobbar hos oss får ridutbildning av utbildad instruktör inför varje säsong och till skådespelarnas hjälp finns också djurskötare på plats varje dag. Hästarna som jobbar hos oss rids/körs i teatern under scener. Hästarna rids sommartid enbart i scener av skådespelare eller utbildad personal. Mellan scenerna så går de i hagar där de både kan stå publikt men också har skydd att gå undan om de vill vara ifred. Vi jobbar mycket med att hästarna ska få så mycket lugn och ro som möjligt, därför tillåts aldrig besökare att gå in i hagarna eller att klappa hästarna.

Vad är det vi kan erbjuda?
Sommartid kommer de att jobba 3-4 dagar i veckan uppe i Villa Villekulla där de då rids av Pippi Långstrump i teatern. På kvällar och lediga dagar går de på bete utanför parken. Under vintertid bor de utanför parken tillsammans med sina kollegor som jobbar i Katthult, Mattisborgen och Nangijala. De får mycket utevistelse, vi har en lösdrift men också ett stall. Under vintern så får de en viloperiod och under resten av tiden så rids de av djuransvarig och djurskötare, de får då varierad träning med både mycket skogsturer, ridning i paddock, longering osv.

Har du möjligtvis vad vi söker?
Tveka inte att kontakta mig via mail till moa.brannlund@astridlindgrensvarld.se

First ad
Kontakta annonsör

 Vimmerby, Kalmar län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad