Helite Air Shell Säkerhetsväst storlek XL

 • Annonsid: 1294289
 • 3 månader sedan
 • 214 Visningar
 • 1 Favoritmarkeringar
3 500 kr
Sammanfattning
 • Märke:
  Helite
 • Storlek:
  XL
 • Modell:
  Air Shell
 • Skick:
  Begagnad

Säkerhetsväst med airbag-teknik som utlöser när man ramlar ur sadeln. Man fäster en utlösnings-snodd i sadeln. När snodden sträcks dras en spärr ut, som frigör en fjäderbelastad stång, som tar hål på skyddsfolien i gaspatronen och då blåses västen upp. Det går oerhört fort och man är omsluten av en skyddande luftkudde innan man hinner landa på marken. Jag har väl ramlat av ca 10 gånger med denna väst och aldrig slagit mig illa. När den löser ut låter det som en "dov smäll" typ som när man "pangar" en uppblåst papperspåse. Ljudet har aldrig skrämt någon häst, varken den jag ramlat av eller andra hästar i närheten.

Västens ytterskal är i marinblått "softshell"-tyg (utan de röda axelpartierna som är vanliga på västar sålda i Sverige) Yttertyget, (som går att knäppa av med blixtlås) går att tvätta i maskin. Airbagen behöver inte skötas på något särskilt sätt. Det finns jackor och tävlingskavajer att köpa som går att koppla på samma airbag.

Västen är inköpt från England för 6000:- och väl använd från Januari 2017 till mars 2018 (då jag hade gått ner i vikt och behövde byta till en mindre storlek). Sen dess har den hängt i garderoben. Den är i fortfarande gott skick - lite noppor på kantbanden runt armhålen, det är allt slitage jag kan se.

Västen ser ut som en vanlig väst, och även om man förstås känner gaspatronen och dess fästplatta när man böjer sig i vissa vinklar, är den bekväm nog att rida med varje ridpass. Det är inget som klämmer eller är i vägen när man rider eller jobbar i stallet. Passformen ska vara lite lagom lös så man kan ha en tjocktröja under om det behövs, medan man kan dra en vinterjacka över om DET behövs.
Mer info, storlekstabell och info-film finns på: http://helite-horse.se/air-shell/

Västen kan överlämnas i Bromma, på Färingsö eller centrala Stockholm, eller skickas om köparen betalar i förskott.
Fästrem, att koppla fast västens utlösningssnodd i sadeln, och en extra gaspatron ingår.

First ad
Kontakta annonsör

 Stockholm, Stockholms län, Sverige


Digitalt köpekontraktNy!
Färdigfyllt köpekontrakt med digital signering!
Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad