Hopphäst, selektionssto, toppstam kapacitet och mkt energi

 • Annonsid: 1375808
 • en månad sedan
 • 927 Visningar
 • 47 Favoritmarkeringar
85 000 kr

 • Inriktning:
  Hoppning, Allround, Avel
 • Ras:
  Varmblod (Halvblod)
 • Mankhöjd:
  162 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2007
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  Orlandia
 • Blup:
 • Ursprungsland:
  Sverige
 • Hoppning:
  110 cm

Toppstam, selektionssto e Orlando- Irco Mena- Any Questions. 12 årigt sto född -07, mkh ca 162. Filmer markarb, hopptr, hopptävl
https://www.youtube.com/watch?v=DkTCo61Ghos&t=9s
https://www.youtube.com/watch?v=la9di4YDh4k
https://www.youtube.com/watch?v=iXON0LAmiXI
Välriden och vacker häst med mycket kapacitet i hoppningen, bra galopp, häftigt avstamp. Rolig att rida markarbete/ dressyrövningar på då hon är lyhörd, smidig och ambitiös, kan dock stressa upp sig. Lätt att jobba i form och har mycket energi, blir dock aldrig stark och skulle aldrig sticka. Frisk, har aldrig har varit halt eller haft andra skador, rak och torr i benen. En häst som får många positiva kommentarer av sadelutprovare, tränare, veterinär, equiterapeut, tandläkare mfl.
Hon behöver ridas mycket på bommar och småhinder för att få lugna, fina runda språng och behöver en lugn ryttare med relativt god balans då hon är känslig och kan stressa upp sig, speciellt i hoppningen. Hon har dock lugnat sig mycket de senaste åren. Hon är inte tittig på hinder utan hoppar allt man ber henne om. Hon har tävlat felfritt upp till 110cm, även gått 120cm på pay and jump. Hoppad enstaka hinder på 135cm Får man henne lugn kan man hoppa högt. Löshoppar 145cm på filmen. Har inte startat på ett tag då jag inte haft tid men är i full kondition och tränar hoppning/ bommar 1-2ggr veckan. Orlandia fick föl 2011 och efter det har jag fått två barn vilket har gjort att vi har fått svårt att få tiden att räcka till för att komma framåt i hoppningen.
Orlandia går bra med andra hästar, är snäll i all hantering, lätt att ha med sig på träning och tävling då man kan lasta själv, står snällt i släpet, snäll att sko, spola, klippa. Rolig och pigg att rida ut på, själv eller med sällskap. Inte rädd för bilar, travare eller annat, van att ridas barbacka.
Köpte henne som föl med tanke på stammen var planen ridhäst och senare avelssto. Uppfödaren fick rådet att ta Orlando av ASVHs avelsrådgivning. Mamman skadade sig som treåring och blev avelssto, mormor har placeringar i 140, mormorsmor gick svår hoppning. Systern har fått många fina föl varav en går svår hoppning i USA och en har placeringar i Breeders och blev uttagen till Unghäst VM 2019. Orlandia gick på lösdrift som unghäst, visades på treårstest, betäcktes, fick föl som fyraåring och visades som femåring på kvalitetsbedömning. Väldigt lätt att få dräktig, var en trygg och bra mamma. Fölet e Vivaldi K visades på fölvisning, Klass 1, domarna kommenterade bland annat att stoet var väldigt fint. Fölet blev endast visat på fölbedömning då han gick bort i en tragisk hagolycka som ettåring.
Orlandia är till salu då jag inte får tiden att räcka till med två små barn och hon behöver mycket ridning. Hon betyder mycket för mig så det är väldigt viktigt att hitta rätt hem. Gärna en ryttare som kan och har tid att utveckla henne då hon har kapacitet för mer, viktigast är dock att ni trivs med varandra. Boende i Visby kan ordnas för provridning.
tel 0735040313

First ad
Kontakta annonsör

 Visby, Gotlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad