Intressekoll medryttare!

 • Annonsid: 1265707
 • 8 dagar sedan
 • 107 visningar
 • 5 följare
0 kr
Sammanfattning
 • Ras:
  Varmblod (Halvblod)
 • Inriktning:
  Allround
 • Mankhöjd (cm):
  163
 • Födelseår:
  2013
 • Kön:
  Sto

Hej!
Vill utforska om det finns någon trevlig (med)ryttare därute som har tid att hjälpa mig någon eller ett par dagar i veckan med mitt goa men fortfarande unga sto! Det är framförallt det dåliga samvetet när jobbet och pendlingen går ut över hästen som styr mig.

Om hästen:
En mycket levnadsglad och social häst som gillar både människor och andra hästar. Inte så stotypisk.

I flocken är hon naturligt spanaren (med andra ord oerhört observant). Hon är däremot inte särskilt flockstyrd vilket innebär att hon både kan hålla sig lugn när någon i flocken reagerar och kan skruva upp sig själv när de andra inte gör det.

Funkar bra under för hästar onaturliga störningar men är mer känslig för exempelvis blåst och prasslande buskage. Hon reagerar snabbt men brukar sansa sig fort eftersom hon samtidigt är väldigt nyfiken.

Har hitintills fungerat bra i trafik men jag tycker själv att folk generellt sett kör illa runt häst och även trafikvana djur kan reagera.

Hon är en korsning U. New Forest och E. SWB. Trevlig i hanteringen! Ponnyn i henne gör henne något matfixerad och hon kan ibland bli lite istadig. Hon är dock både arbetsvillig och ambitiös. Det är en häst som främst går på känsla framför logik vilket innebär att man som ryttare ibland får vara flexibel och byta taktik. Särskilt känslig i inlärningsfasen men med gott självförtroende därefter. Hon blir lugn av mycket hjärngympa. Ingen nybörjarhäst.

Modern var en god hoppare, och med fadern kom dressyrstamningen. Hon själv är övertygad om att hon är en hoppare. Sportigare modell, spänstig och lätt att manövrera men kan lätt bli lite ivrig. Takten är fortfarande något att jobba med.

Sökes:
Hästen är en riktig vän med vilken jag har byggt upp ett stort ömsesidigt förtroende. Jag önskar en person som gärna får ha tävlingsambitioner, men som värdesätter och respekterar hästen även i motgång. Det är såklart en fördel om du har vana av unghäst sedan tidigare.

Jag avser inte att ta betalt för att du avlastar mig, men söker någon okomplicerad person som jag kan lita på. Vi är rätt många inackorderade i nuvarande stall och alla är måna om en trevlig stallmiljö! Den eller de dagar du har hästen tänker jag att du mockar och gör i ordning foder och dylikt.

Du måste i princip ha tillgång till egen bil eftersom stallet ligger en bit från närmsta busshållplats.

Kön oväsentligt, men du måste passa hästen längd- och viktmässigt.

Övrigt:

Mindre ridhus med något hindermaterial och ridbana/-or finns. Skogen finns ett par kilometer bort, efter ridning i trafik. Finns också några kortare ridvägar runt gården.

Hästen står nära Genarp men mot Staffanstorpshållet.

Om du tror att detta skulle kunna bli bra; skriv några rader om dig själv och din erfarenhet samt intressen så hörs vi vidare.

Må väl och rid lugnt :)
/Helena

First ad
Kontakta annonsör

 Genarp, Skåne län, Sverige


Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad

loading...