Islandsvallack till fyndpris för välbalanserad ryttare

 • Annonsid: 1373023
 • 5 dagar sedan
 • 498 Visningar
 • 14 Favoritmarkeringar
30 000 kr
Sammanfattning
 • Ras:
  Islandshäst
 • Mankhöjd (cm):
  144
 • Inriktning:
  Allround
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2007
 • Färg:
  Skimmel
 • Hästens namn:
  Tvistur från Grönadal
 • Ursprungsland:
  Sverige

Trots att jag nu förstått varför ordet hästhandlare ibland används som skällsord tvingas jag nu ge mig in i detta. Jag köpte vid årsskiftet den 1,44 höga valacken Tvistur från Grönadal född -07 för 65 000kr. Tyvärr förlitade jag mig i allt för hög grad på förmedlarens ord om ”är det ni som ska köpa så är det inga bekymmer” samt ”det som kan hända om du hamnar i obalans är att han blir lite spänd och rycker till sen händer inget mer om du återfår balansen och fortsätter rida” eller ”Det är säkert inga problem att ha honom med ston eftersom han är så mjuk och försiktig”. Självklart skulle jag ha provridit och undersökt mer men som amatör litade jag på förmedlarna som jag uppfattat som proffs. Det gör att jag nu står här med en häst som inte kan gå med våra ston och som kräver mycket mer av sin ryttare än jag kan erbjuda.
I den vardagliga hanteringen är han lättsam och vänlig men tycker inte om att bli duschad. Inga bekymmer med hovslagare men har enligt henne sannolikt haft fång för ca 2år sedan. Vi röntgade hovarna direkt när vi fick kännedom om detta för att se så han inte har några skador av detta och det syntes inga lägesförändringar eller liknande på hovbenen. Enligt veterinären uppvisar han inga tecken på generell ämnesomsättningsproblematik och han har hållit sig fin i hullet under sommaren trots att han mestadels stått. Han har inte gått på bete här utan har fått ta över hagar som de andra hästarna betat ner. Lamellranden är nu helt normal igen och han har inte uppvisat några tecken på fång här.
Tvistur är ofta spänd vid uppsittning och vill gärna springa iväg direkt men slappnar av efter en stund och ser då väldigt nöjd ut med att bli riden. Han är dock känslig för obalans hos ryttaren. Vi kunde konstatera att det som skrivits om vad som händer när man hamnar i obalans till viss del var sant men att man som ryttare måste klara av att återfå balansen i relativt hög fart då han inte klarar av att stanna förrän han upplever att man som ryttare är i balans. Det har också hänt vid ett par tillfällen att han bockat då min dotter försökt bromsa/ ställa honom då ha rusat mot vägen och vid det senaste tillfället i slutet av juni klarade hon inte att hålla sig kvar utan blev avkastad. Han är därför inte riden mer efter det med undantag av direkt efter att han fångats in då hon satt upp och red honom i paddocken.

Summa summarum, en i hanteringen charmig och vänlig herre som har alla 4 gångarter på plats. Rolig att leka med i paddocken och tycker om löshoppning. Är enligt dottern behaglig att rida när han väl slappnar av men är oftast väldigt känslig för obalans.

Finns utanför Borlänge och säljes billigt till rätt hem där han kan erbjudas en stabil och erfaren ryttare samt hagkompisar som inte är ston. Välkommen med frågor.
/ ”Den ofrivillige hästhandlaren”

First ad
Kontakta annonsör

 Borlänge, Dalarnas län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Digitalt köpekontraktNy!
Färdigfyllt köpekontrakt med digital signering!
Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad