Snygg arabvalack

 • Annonsid: 1543798
 • en månad sedan
 • 3100 Visningar
 • 45 Favoritmarkeringar
38 000 kr

 • Inriktning:
  Western, Distans, Allround, Dressyr, Akademiskt
 • Ras:
  Araber
 • Mankhöjd:
  147 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2012
 • Färg:
  Fux
 • Namn:
  Shamszi
 • Ursprungsland:
  Sverige

Shamszi är efter den kände galoppören Lill Sham.

Eftersom han är D-ponny så söker han efter en mindre vuxen ryttare (eller äldre ungdom som är mkt rutinerad). Han är ingen barnponny pga han kan vara för busig/svår ibland.

Han är grundutbildad men har mest erfarenhet av långa skogsturer. Under vår ägo har han tränats litegrann i både dressyr och hoppning. Han gör sitt bästa och vill göra rätt men förstår inte alltid vad vi vill och kan då bli frustrerad. Då vägrar han att gå framåt och testar/protesterar på det viset. Jag berättar gärna mer för den seriöst intresserade! Vi har ingen panik att sälja honom utan det allra viktigaste är att han kommer till någon som vill hans bästa och planerar att ha honom länge/på livstid.

Han har en tydlig broms och är inte het men är ibland ”på tårna” vid uteritter, så klart. Sticker inte men kan bocka lite i galoppen. (av glädje)

Han är tömkörd och det verkar han gilla. Han är också NH-tränad och är mkt lyhörd och smart!

Han har gått mestadels på lösdrift senaste åren. Både hos oss och förra ägaren. Han är lättfödd och bör inte gå med helt fri tillgång, det blir han smällfet av! (Vi har slowfeednät nu) Han är varken ranghög eller ranglåg. Funkar bra med andra hästar. Kan gå själv i hagen också (blir inte orolig) och även stå själv inne vid behov.

Kan ridas ut själv utan några problem alls och även med andra, så klart.

Han står inackorderad i ett stall där vi även har ridhus så provridning går även att genomföra vid dåligt väder/dåligt underlag.

Vi har mätt honom själva till 147cm men han är inte slutmätt för tävling.

Jag kommer vara noga med vem vi säljer till! Hemmet är viktigare än priset. (priset i annonsen är ungefärligt)
Jag vill också gärna hålla kontakten och kunna följa honom litegrann hos nästa ägare! 😊

Det finns en noga utprovad sadel till honom som är precis nyomstoppad och ombyggd för honom!
En allround sadel Santa Cruz Celine 17”.

Nyligen kollad av equiopat och kan visa journalen från henne. Hon har noga kollat igenom honom även under ryttare den 12 februari och kan ställa upp som oberoende referens om någon vill höra mer om honom gällande hans hälsa och rörelsemönster.
Han har bl a en jättefin TRAV! Finns mycket potential till både dressyr och distans.

Tänderna kollade och slipade av hästtandläkare i oktober samt vaccinerad mot hästinfluensa och botulism.

Ta kontakt med meddelande först och berätta vad du har att erbjuda, lämna ditt telefonnummer så ringer jag upp om det är av intresse. :-)

Jag har massvis med bilder och klipp på honom att visa för den seriöst intresserade! Var inte rädda för att ställa frågor och be om klipp MEN inte säkert att jag hinner svara alla på en gång. Om ni inte fått svar inom ett dygn så skriv igen!

First ad
Kontakta annonsör

 Mariestad, Västra Götalands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad