Jättefint islandssto f-2011 säljes

 • Annonsid: 1772729
 • 9 dagar sedan
 • 1566 Visningar
 • 59 Favoritmarkeringar
39 000 kr

 • Inriktning:
  Island
 • Ras:
  Islandshäst
 • Mankhöjd:
  142 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2011
 • Namn:
  Mist från Haganäs
 • Ursprungsland:
  Sverige

Mkt snällt och trevligt sto med 5 fina gångarter, fin färg och bra stam säljes pga flytt. Ingen fång, eksem. Jag har haft henne sen hon var 6 år. Svenskfödd. Medelhög i rang och snäll med andra hästar. Hon är inriden, töltsatt, varit på kurs, tömkörd, löslongerad, löshoppad, longerad tidigare men har inte blivit riden på länge nu pga tids och intressebrist så hon behöver börjas om med. Hos mig har hon gått på lite magrare sommarbete och mkt stora vinterhagar med vinterbete. Hon har bra framåtdriv, är orädd och blir väldigt glad när hon får hitta på saker. Jag skulle vilja att hon får komma till ett roligt och kärleksfullt hem hos någon med kunskap och tid att börja om med henne. Hon var skodd när hon kom till mig men har gått barfota hos mig och lösdrift(box när det har behövts pga väder). Jag är mkt mån om henne och önskar endast seriösa köpare som kan erbjuda ett bra varaktigt hem med snälla hästkompisar. Jag förbehåller mig därför rätten att välja lämpligt köpare.
Eftersom det är väldigt många som hört av sig och har mkt bra frågor tänkte jag att det är bra om jag skriver svar på några här.
Hon har inte haft föl. Hon är för oriden för att provridas just nu. Men hon är totalt obrydd att slänga på sadel, sele, går med på lite vad som helst, slängde på en sele för några veckor sen å drog runt harven på ridbanan med henne å hon fann sig i det direkt. Har aldrig gjort ngt dumt i ridningen eller varit med om något men är ovan i ridningen å behöver träning och mer vana. hon är snäll att leda å hantera, lite som en hund. Väldigt sällskaplig å gnäggar när man kommer. Lätt att hämta i hagen. Har fem stora rena fina gångarter som hon visar själv i hagen och är säker på foten och väldigt snabb. Behöver ha ström på tråden sommartid om gräset är grönare på andra sidan. När hon kom till mig var hon väldigt rädd om bakhovarna. Förmodligen hade någon varit hård mot henne för jag upplevde att hon var rädd. Det är mkt bättre och jag kan kratsa henne lös i hagen om hon står å äter. Hon var också otålig och hade svårt att stå still vid uppsittning men jag tränade på det och det blev oxå mkt bättre. Hon är ganska ovan att åka transport men jag har tränat på å lasta henne själv och när hon får stå brett å får lite hö går hon in helt själv så fort jag hunnit fått ner baklämmmen. Hon tycker det är lite tråkigt att stå i transporten när den står still så hon har fått träna lite på å stå i den å äta hö. När hon kom till mig var hon trafiksäker men är inte det nu men bara pga ovan. Hon är van vid sexhjuling och trädfällning osv. Som sagt,det är en cool, orädd, lyhörd, pigg å framåt häst som förtjänar och vill mer än att putsa hagarna hos mig.
Är du intresserad, ring eller smsa Maria på 073-0551154

First ad
Kontakta annonsör

  Värmlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad