Jonstorps Gård 138

 • Annonsid: 1476214
 • 3 månader sedan
 • 2844 Visningar
 • 16 Favoritmarkeringar
7 600 000 kr

 • Antal Hektar (ha):
  37
 • Antal Rum:
  7
 • Byggnadsår:
  1922

Jonstorps gård – en gård med ett oslagbart avskilt läge. Här finns stolta historiska anor och obegränsade möjligheter med sin kuperade terräng med omväxlande åkrar, betesmark, skog och sitt lugna, ostörda läge. Gården ligger 30 min från Flyinge och var historiskt en undergård till Flyinge med krav på hästleverans. 37 ha mark av växlande åker/betes- och blandskog med 500 m till byvägen från gårdshuset åt ena hållet och ännu litet längre åt andra hållet, ger obegränsade möjligheter för till exempel hästverksamhet, paintballevenemang, jakt, logfester etcetera utan risk att störa grannar. Trots att man bor så lugnt och tyst och verkligen på landet så är offentliga kommunikationer mycket bra. Precis nedanför den egna vägen, kallad galoppstigen, på 500 meter, går pendlingsbuss vardagar in till Höörs station.

För hästverksamhet finns fyra stora beteshagar och tre åkrar på totalt ca 21 ha och 15 ha skog och ca 1 ha trädgård runt gården. Ett tunnland med bra gräsmark används som rid- och hoppbana och från ”ridbanan” finns ridväg i den egna skogen och markerna lämpar sig väl för att bygga en egen terrängbana runt gården. Ridvägarna från gården ut i omgivande skogsmarker ger möjlighet till många timmars varierande ridning på ostörda skogsstigar och små grusade by/skogsvägar med såväl natursköna Dagstorpssjön som Allarp på ridavstånd. Vill man rida i ridhus så finns ridhus att tillgå på lämpligt framskrittningsavstånd, ca 800–900 m från gården och skrittar man litet längre längs byvägen, ca 25–30 min, alternativt ett par min med transport, finns erfaren dressyrtränare och ridhus 22 x 66 m. På de egna markerna finns möjlighet att bygga eget ridhus och ridbana. En av hagarna har en bra vinterlösdrift för fyra hästar med uppvärmd vattenkopp. På gården finns ett antal ekonomibyggnader med varierande renoveringsbehov; garage, carport, traktorgarage, maskinhall och ett påbörjat stort stall (300 kvm), byggt 1974 som kostall, fasaden ommålad och tak höjt och golv sänkt för att kunna inreda till häststall. Det finns även en gammal fin stallbyggnad med stengrund, som skulle kunna byggas om till lösdriftsstall för ett större antal hästar. I anslutning till vinterlösdriften finns ett ”fårhus”, där fåren idag väljer om de vill gå in eller vandra fritt på gården. Oftast ligger de under den vackra kastanjen vid terrassen på huset.
Läs mer och kontakta mäklaren

First ad
Kontakta annonsör

 Hallaröd, Skåne län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad