Känslig ponny letar efter rätt hem

 • Annonsid: 1694152
 • 4 månader sedan
 • 7102 Visningar
 • 184 Favoritmarkeringar
39 000 kr

 • Inriktning:
  Allround
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd:
  148 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2011
 • Färg:
  Isabell
 • Namn:
  Ellie
 • Ursprungsland:
  Nederländerna

Köptes in för att gå i våran verksamhet men tycker inte om att hanteras av olika personer utan vill ha sin person.
Hon är en väldigt speciell och charmig tjej som älskar att få jobba både på ridbanan (dressyrpass som hoppning) men även att få sträcka på benen i skogen. Hon kan ridas av dem flesta men trivs bäst med en ryttare som kan ge henne en uppgift. Hon är lättlärd och utvecklas hela tiden och älskar mat så därför är det tur hon gillar att jobba :)

Ellie har troligtvis varit med om något tidigare i livet som gör henne osäker på människor, därför är det väldigt viktigt att man är trygg i sig själv när man hanterar henne. Hon har ett hjärta av guld men det tar tid innan hon släpper in innanför sitt skal.
Det är framförallt vid borstning och sadling samt vid täckning som hon blir mest osäker plus att hon är lite kittlig (så inga mjuka borstar, ju rivigare desto bättre) , det som hon gör när hon blir osäker är att hon gör utfall fram och kosparkar bak om hon inte riktigt är med på att man "tar" vid bakdelen och det är för att hon inte riktigt har koll på det "obehagliga". Tyvärr har hon skrämt många under det året hon stått hos oss vilket har gjort att hon lärt sig HUR man skrämmer bort dom man inte gillar. Vi är några stycken som hon "godkänt" och som endast gör dessa saker om andra osäkra personer befinner sig i närheten. Men är helt övertygad om att det kommer försvinna om hon hittar sitt hem med sin person.

Att bli tränsad däremot är bland det bästa hon vet, hon letar verkligen upp bettet samt att duscha från topp till tå och gärna hela huvudet :)

Vi har provat att flytta henne till ett mindre stall med fasta rutiner och mera utevistelse och hantering endast utav en person som hon litar på och det gav goda resultat.
Vad Ellie söker:
Ett hem där hon får vara någons nummer ETT!
Hon vill komma till ett aktivt hem då hon inte trivs med att bara vara hagprydnad. Gärna ett mindre stall med mycket utevistelse eller gärna lösdrift. Hon behöver en trygg person med många års erfarenhet av häst, alltså ingen nybörjar/första ponny, heller ingen barnponny.

Lätt att lasta och åka med, sko (skodd runt om), klippa, duscha, rida barbacka, trafiksäker.
Okänd härstamning men vi gissar på att hon har Haflinger i sig.

Både Equiterapeut och veterinär har gått igenom henne, så hon har inte ont någonstans :)

HEMMET VIKTIGARE ÄN PRISET!

Första kontakt sker via mail orsaridklubb@outlook.com där du berättar vad du kan erbjuda henne.
Provridning sker endast om vi känner att ni kan passa för varandra.

First ad
Kontakta annonsör

 Orsa, Dalarnas län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad