Känsligt sto önskar tryggt hem

 • Annonsid: 1769989
 • 20 dagar sedan
 • 1166 Visningar
 • 14 Favoritmarkeringar
Inget pris

 • Inriktning:
  Sällskap, Allround, Akademiskt, Avel
 • Ras:
  Kallblodstravare
 • Mankhöjd:
  155 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2007
 • Färg:
  Fux
 • Namn:
  Nova
 • Ursprungsland:
  Sverige

Vackra Edolles Nova letar ett nytt hem. Nova måste ha en snäll människa som ger henne tiden hon behöver för att känna sig trygg. När hon är trygg med sin människa är hon en relativt okomplicerad och följsam häst. Man bör vara medveten om att hon är en känslig häst som inte bör pressas framåt och att hon behöver regelbunden tandvård två gånger/år för att må bra. Annars frisk och skadefri.
Hos mig är Nova riden i skritt och trav. Hon lyder sidförande skänkel i skritt men vi har inte påbörjat några faktiska dressyrrörelser. När hon litar på sin människa går det att rida ut på egen hand men annars behöver hon sällskap. Nova är travtränad som ung, har inte haft nån långvarig travkarriär och gick i avel innan hon kom till mig. Fyra föl har hon fått, varav sista, född 2019, står hos mig som blivande allroundhäst. Nova har gått relativt mycket som handhäst när jag kört hennes son men jag har inte kört henne själv. Hon är jättefin att ha med som handhäst och även att tömköra. Speciellt tömkörning och promenader tillsammans med andra hästar uppskattar hon. Hon är väldigt mjuk och fin i munnen och rids "med lillfingret" på ett rakt tränsbett. Har aldrig visat tendenser till att ligga på i handen överhuvudtaget. Hon har heller aldrig stuckit på ridtur.
Det absolut viktigaste för Nova är att hon får komma till ett hem som verkligen passar henne och ett livslångt hem prioriteras starkt, då hon behöver tryggheten i en stadig tillvaro. Gärna hos någon som tränar belönings/relationsbaserat då det är det som fått henne att utvecklas hemma hos mig. Hennes människa måste vara lyhörd för hennes behov. Hon är inte hästen som ska stå i ett stort stall och bli hanterad av flera olika människor utan behöver lugn och ro. Hon är okomplicerad i flock och aldrig bråkig. Går hellre undan. Går idag på lösdrift med sin son och ett gäng shetlandsponnyer och trivs med det men kan absolut stå på box. Nova går idag barfota och har gjort så hela tiden hos mig utan att visa minsta ömhet. Inga problem med lastning, verkning, att duscha osv.
Eventuellt kan hon användas i avel men man bör då veta om att hon kan bli väldigt vaktig efter att hon fölat. Har dock inte visat de tendenserna efter alla sina föl.
Nova kommer endast att flytta om rätt hem dyker upp. Anledningen till att hon söker nytt hem är personligt och kan tas vid förfrågan.
Nova finns i Luleå.

Jag är inte intresserad av att lämna ut henne på foder, av brevvänner eller att skänka bort henne. Hon är heller ingen nybörjarhäst.

Känner du att du kan vara Novas människa, skicka ett meddelande så tar vi det därifrån. Pris enligt ök med rätt person.

First ad
Kontakta annonsör

 Luleå, Norrbottens län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad