Kompis sökes till trevlig valack.

  • Annonsid: 1498430
  • 2 månader sedan
  • 217 Visningar
  • 2 Favoritmarkeringar
Inget pris

  • Kön:
    Valack

Magneto söker bästis för livet!
Vi har äntligen hittat en gård och ska under hösten, när hagar m.m är klart flytta Magneto (Mage) dit och söker därför en ny bästis som vill bo där med honom.
Mange är en fantastiskt social, nyfiken och trevlig individ som älskar närhet, gos och bus. Ston är sällan så sugna på lek så han söker en valack som tycker om skönt häng, mys och lite lek. Han bryr sig inte om rang, han har varit ledare i vissa konstellationer, lägst i rang i andra, han bryr sig inte utan gillar bara att hänga, förstår inte varför man ska tjafsa om sånt där?! Mange skulle vara min biljett ut på hoppbanorna igen men en oförklarlig skada i hagen med följdproblem har istället gjort honom till en skogsmulle.
Gården ligger i Näshulta mellan Eskilstuna och Katrineholm och är på 24 hektar ganska jämt fördelat mellan betesskog, åker och bete. Hästarnas huvuduppgift kommer vara att återställa betesskogen till sin forna glans då den inte betats på några år. Vi är med råge helt självförsörjande på grovfoder så även om vi i framtiden kanske skaffar oss några får eller kor så kommer hästarna ha mer hagar och foder än de behöver. Hästarna kommer gå på lösdrift men möjlighet till box i ladan kommer finnas vid behov.
Min fru kommer från ridskolesidan och har läst “Hästens biologi och användning” på universitetet. Jag har livslång erfarenhet av hästhållning med tävling på hyfsad nivå och har drivit ett tränings och försäljningsstall i England i egen regi. Tillsammans sitter vi på en bred hästkunskap.
Vad söker vi?
1. En trevlig hagkompis (krav)
2. Lätthanterling vid skoning och övrig hantering (krav)
3. Tål mycket grovfoder och bete (Krav) Mange är 50% fullblod och behöver ha fri tillgång och under perioder får de beta på ängar med mycket mat.
4. Ridbar på skogspromenader (ej krav)
5. Inkörd för lite skogsarbete (ej krav)

Typ av häst spelar ingen roll även om någon form av arbetshäst typ nordsvensk prioriteras, det kan vara en större ponny, kallblod, travhäst etc, punkt 1-3 är helt styrande. Vi vill ta över ägandet av kompisen, enbart för att garantera att Mange inte ska bli av med sin kompis men man är självklart välkommen att besöka om man så vill.
Dela och tipsa gärna!

First ad
Kontakta annonsör

 Eskilstuna, Södermanlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad