Kör- och ridvalack

 • Annonsid: 1534359
 • 2 månader sedan
 • 1813 Visningar
 • 15 Favoritmarkeringar
120 000 kr

 • Inriktning:
  Körning, Allround
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd:
  160 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2012
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  Quickstep High TM

Quickstep High TM, eller Harry som han kallas, är en häst som hunnit prova det mesta sen han kom till mig. En häst med framtiden framför sig och oroligt mycket potential.

Sen han flyttade hit har vi framförallt satsat på körningen i olika former. Är startad både enbet och par tom MSV med placeringar i alla starter. En mycket ambitiös häst som har lätt för sig framför vagnen. Vill lära sig och gör det väldigt fort
Påbörjat byten och galoppiruett framför vagn. Inte befäst men stadigt.
Gör öppna och sluta osv. Stadig i formen och rolig att köra och utvecklas ihop med.

Jag har kört mycket både 3-&4spann men ej tävlat. Hos mig har han gått vid stången men skulle passa lika bra i täten.
Står lydigt som ett ljus vid anspänning. Spänner alltid för själv och har ofta flera hästar med mig. Mycket van och lydig som handhäst, både bredvid vagn och uppsuttet.

Tränat en del hoppning men ej tävlat. Får mycket beröm för sin fina galopp. Lär sig snabbt och vill göra rätt. Lite dåligt självförtroende och kan bli osäker på hinder först men alltid snäll. Hoppat banor runt 80 och enkelhinder runt 1m.
Även tränat en del uppsutten dressyr. Rolig att rida.

Gått en del uppdragskörningar och shower. Både med prärievagn i stan, 11m släden på vintern och olika uppvisningar. Gör det väldigt bra. Kan fortfarande bli lite fjantig ibland så jag har alltid haft honom i par på uppdragen. Utvecklingen sen han kom till mig är jättestor, så det kommer bara bli bättre.

Jättesnäll att ha med sig på nya platser. Van att åka transport och lastar sig själv. Står snällt kvar och väntar medan jag tränar andra hästen. Snäll att sko, duscha, klippa osv osv. Funkar bra att lämna själv i hagen osv.

Enkel att köra ut både ensam och med andra. Kan fortfarande ibland vara lite tittig när man rider och han går först. Aldrig ngt problem och han lyssnar när man säger åt honom. Snäll som ett ljus när han går efter en annan häst men jag har varit tuff med honom och alltid tränat på att ha honom först, och det är väldigt sällan det är minsta problem nu. Trafik mm är inget problem.

Skadefri och enkel. Fina hovar. Äter bara hö och mineraler. Stått på lösdrift hos mig och har trivts bra med det, box hos tidigare ägare var inte heller ngt problem.

Harry vill komma till en person med rutin och intresse för körning. Han har en otrolig kapacitet som jag hoppas hitta rätt person som kan fortsätta ta tillvara på.

Harry går till höger i paret på bilderna. Korsning 50% halvblod, 25%morgan 25%ardenner.
Säljer inte till ridskola.
Referenser finns.
120'000

Mer bilder och filmer finns på min instagram @stinaviklund

Kan ibland vara svår att nå. Skicka isåfall ett sms så ringer jag upp 0738365984.

First ad
Kontakta annonsör

 Piteå, Norrbottens län, Sverige


Fler annonser från säljaren (3)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad