Krigarprinsessan

 • Annonsid: 1552109
 • 3 månader sedan
 • 3852 Visningar
 • 46 Favoritmarkeringar
35 000 kr

 • Inriktning:
  Körning
 • Ras:
  Miniatyrhäst
 • Mankhöjd:
  91 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2011
 • Färg:
  Silver
 • Namn:
  Zamba
 • Ursprungsland:
  Sverige

Nu letar hon efter sin nya människa, vår lilla krigarprinsessa. Läs annonsen noga innan du funderar på att höra av dig.
Zamba är ett silverbrunskäckat miniatyrsto, ca 91cm född 2011. Reg i IMHPS, vaccinerad, fått vargtänderna dragna.
Det här är en rejält vass brud i lyxförpackning, här gäller det att förtjäna sin respekt från henne och att visa att man är lika tuff som hon för annars kommer hon att köra över dig, överallt och hela tiden. Hon är stark som en oxe, snabb som en ferrari och har ett psyke hårdare än något annat i världen.

Hon kördes in under 2019 och att dra redskap och vagn är det hon alltid har drömt om att få göra, där är hon i sitt esse och hon älskar att få arbeta - ju tyngre och svårare desto mer nöjd blir hon. Hon har gått framför timmersax och rockard, och är tömkörd i par. Men man måste vara erfaren, dels för att kunna möta hennes temperament på rätt sätt och att kunna fortsätta hennes utbildning. Hon förstår alla kommandon, körd i alla gångarter och är påbörjad lite mer skolning i dressyren men endast form, ställning och böjning i skritt än så länge. Även i körningen är hon vass. Vore väldigt lämplig till sportkörningen, och med rätt människa kommer Zamba att vinna allt hon tar sig an där.
Helt orädd för allt man kan tänka sig, trafik, maskiner, djur etc. Van att klippas och duschas, snäll att lasta och ta med på nya platser.
Behöver arbeta minst 4-5 dagar i veckan för att hålla sig nöjd, lugn, harmonisk och trevlig.

Har varit skodd fram när hon körts regelbundet för att hon sliter ner hovarna för mycket barfota i arbete. I övrigt bra, starka hovar och inte öm.
Zamba har haft fång en gång för några år sedan, är därför enormt viktigt att man fortsätter hålla en strikt foderstat, lagom hull och inte släpper henne på bete. Hon går utan problem på nedbetat gräs hela sommaren, men ska ej gå på bete eller äta för näringsrikt grovfoder. Varken ranghög eller ranglåg, går i blandad flock idag (även med får). Har lite strul med sina brunster (kissar mycket och ofta, brunstar "hela tiden") och mår bäst på munkpeppar från vår till höst.
Hon får också värmeutslag av sin vinterpäls och måste helrakas varje höst och vinter för att lufta huden och slippa utslagen.

Hon ska EJ varken hanteras eller tränas av barn.
Säljes endast ihop med all sin utrustning, bland annat sele, rockard, täcken etc. Finns även parvagn man kan köpa till för mindre kostnad.
Vi hinner tyvärr inte med att motionera Zamben så som hon behöver, och därför letar vi nu efter ett nytt hem till henne.

Är inte igång alls för tillfället, men går givetvis att provköra. Finns fler bilder och filmer på henne på www.instagram.com/teamgalaxysweden eller sök på #miniZamba på Instagram.

First ad
Kontakta annonsör

 Tingsryd, Kronobergs län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad