Champagnehingsten Khalvin Khlein KpM

 • Annonsid: 1456958
 • 2 månader sedan
 • 1367 Visningar
 • 13 Favoritmarkeringar
15 000 kr


  Detta är hingsten för de som vill få en UNIK avkomma, där kvalitet och en väldigt ovanlig färg kombineras! (OBS hästen är ej till salu!)

  Godkänd avelshingst genom 30-dagarsprov i Tyskland. Godkänd för avel bland annat i Tyska Ridponny Avelsföreningen ZfDP, Tyska Arab Avelsförbundet ZSAA, International Champagne Horse Registry, American Warmblood Registry och ACE Group Inc i Australien. Han omskrivs i Stars of the German Riding Pony Breeding av Dr T Becker och M Oellrich-Overesch. Khalvin Khlein klarade sitt 30-dagars Stallion Performance-test i Tyskland. Inspektörerna var imponerade av hans entusiasm och motivation. Han är redan en legend som omskrivs i olika böcker.

  Mkh: 148 cm
  Född: 1998 och har fått vackra föl så sent som i år! Mycket god spermakvalitet. Hans far blev 34 år.
  Ras: Partbred Arab, vilket gjort att han använts inom ridponnyaveln men även på storhäst.
  SCID: free

  Färg: Amber Champagne beskriver en häst som bär den otroligt sällsyntchampagnegenen. Deras kroppsfärg utspädes till en guldfärg medan deras man och svans blir en mörk chokladbrun. De har ofta gröna, bärnstens eller hasselnötsfärgade ögon.

  Majestätisk, uttrycksfull och kunglig är förmodligen de adjektiv som bäst passar Khalvin Khlein KpM.
  Hans rörelser är uttrycksfulla, fridfulla och fulla av naturlig balans, särskilt hans lätta fotsteg och marktäckning i trav och galopp. Han bär sig väl med bra användning av bakbenen i alla gångarter. Han har en enastående älskvärd och ärlig karaktär, med ett mycket bra temperament.

  Khalvin Khlein KpH har hög arbetsförmåga, en villig och utbildningsbar arbetsetik som gör att han är ett absolut nöje att rida. I tävlingen är han angelägen om att arbeta och alltid söka efter nästa hinder som han tar med rytm och balans.

  Hans farfar Khemosabi var i flera år en av de mest populära arabiska fullblodshingstar i USA och har mer än tusen föl. Han dog 34 år och betraktas fortfarande som en legend. I den fjärde generationen hittar vi "Morafic" som var anfader i det egyptiska statliga stuteriet El Zahraa. Hans far Nazeer fick titeln ”Kung av Egypten”. Khemosabi vann USA-mästerskapen både i hand och under sadel och var länge Amerikas mest populära arabiska förrädare.

  Khalvin Khleins avkommor ärver hans adel, hoppförmåga, taktfulla säkra rörelser, sitt vackra utseende och ofta sin vackra färg. Han har ankommor i hela världen, som har sålts för närmare 500.000 kronor. När det gäller hoppförmåga och teknik lämnar han inget att önska. Hans son Dreammark var vinnare av Loose Jumping Competition med en poäng på 9,5!

  Fribetäckning eller betäckning vid hand, beroende på stoet. Vi släpper enbart fem platser till utomstående ston nästa år. Vi vill endast nå de som förstår kvaliteten och det unika med honom. Priset är vid betäckning och ingen levande fölavgift utgår. Ombetäckning samma år ingår. Delbetalning kan göras via Wasakredit och priset är inklusive moms.

  https://www.allbreedpedigree.com/khalvin+khlein+kpm

  First ad
  Kontakta annonsör

   Östersund, Jämtlands län, Sverige


  Fler annonser från säljaren (4)

  Premium
  Sälj ännu snabbare med boost!

  Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

  Second ad