Lösdriftsplats Björkö 4H, Ljungsbro

 • Annonsid: 1491093
 • 2 månader sedan
 • 81 Visningar
 • 1 Favoritmarkeringar
Inget pris


  Söker du stallplats/lösdrift? Är du intresserad av 4H-gård och dess verksamhet? Vill du vara med?
  Björkö 4H-gård i Ljungsbro är en ideell förening/verksamhet som är ett fritidsalternativ till barn- och ungdomar i åldrar 6-25 år. 4H står för huvud, hjärta, hand och hälsa. Tanken är att man ska få lära sig genom att göra, vara delaktig, ta ansvar och vara med och påverka gårdens utformning och aktiviteter. Vi jobbar för att utveckla gården och dess utbud.
  Gården är öppen för besökare varje dag mellan 9.30–14.00. Vissa dagar får vi gruppbesök av skolor, gruppboenden m m. På helgerna erbjuder vi ponnyridning, kalas och olika evenemang. På gården bor i dag: Hästar, kor, åsna, minigrisar, getter, höns, ankor, får, kaniner och katter. Utöver 4H-djuren så har vi även några platser för privathästar (b-dponny/mindre häst).
  Just nu erbjuder vi stallplats eller lösdrift till dig med en b-d-ponny/mindre häst. Då vi har flest valacker på gården så ser vi helst att det är en valack som är låg-mellanrang och som klarar blandflock. Hästen behöver vara lugn, snäll och lätthanterad vid in/utsläpp och hantering. Vi har två hagflockar/blandflock, ena flocken står på box och den andra flocken på lösdrift. Flockarna är lugna och trevliga. Hästen behöver klara av fri tillgång på hösilage. Förtur till dig som kan tänkas låna ut hästen till 4H-verksamhet mot en lägre stallkostnad.
  1. Hyra 1500 kr/månad – inklusive kväll/dagjourer, använda häst/ponny i verksamhet vid ponnyridning, evenemang, uteritter, medryttare etc enligt överenskommelse.
  2. Hyra 1800 kr/månad – inklusive kväll/dagjourer.

  Ingår: Boxplats/lösdrift, hösilage, halm. Utsläpp och fodring (fri tillgång hösilage dagtid och kvällspåse). Sadelkammare. Uppvärmt kök, toalett. Personal på plats måndag-fredag förutom röda dagar. Lösdrift med fri tillgång på hösilage samt boxplats.
  Kraftfoder ordnar man med själv samt packar kvällspåse. Hästägare, skötare och volontärer delar på kvällsjourer samt dagjourspass helg/röda dagar. Ett dagjourspass innebär: Utsläpp privathästar samt 4H-djur, fodring, mockning 4h-djur, ponnyridning, kioskförsäljning mm. Kvällsjour innebär: Insläpp privathästar/4H-hästar samt fodring av privathästar/4H-djur.
  Man behöver vara medlem i Björkö 4H. Medlemsregistrering görs via https://www.4h.se/bli-medlem/

  • Stallplatsen lämpar sig för hobbyryttaren/skogsmulleryttaren/körning.
  • Då det är många barn/ungdomar samt ibland mindre erfarna personer som är med vid in- och utsläpp av hästar så behöver hästen vara lätthanterad och lugn.
  • Vi är en barn- och ungdomsgård så det är en alkoholfri och tobaksfri miljö som gäller.
  • Hundar är välkomna men kopplade/under uppsikt under våra besökstider eller vid evenemang.
  Vid intresse hör av dig för mer information:
  Kontaktperson:
  Illona Stephenson 0708435710
  Björkö 4H Ljungsbro bjorko4h@gmail.com

  First ad
  Kontakta annonsör

   Ljungsbro, Östergötlands län, Sverige


  Fler annonser från säljaren (2)

  Premium
  Sälj ännu snabbare med boost!

  Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

  Second ad