Lyxig häst för dig som vill utvecklas med hjärta av guld

 • Annonsid: 1463958
 • 3 månader sedan
 • 11956 Visningar
 • 295 Favoritmarkeringar
70 000 kr

 • Inriktning:
  Allround, Fälttävlan, Hoppning, Working Equitation, Dressyr
 • Ras:
  Connemara
 • Mankhöjd:
  155 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2011
 • Färg:
  Skimmel
 • Namn:
  Donegreagh Rikil
 • Ursprungsland:
  Irland
 • Dressyrnivå:
  Lätt C
 • Hoppnivå:
  90 cm

Videor på instagram! @ellen.angeby
Riki är en känslig häst som behöver bli förstådd och känna sig trygg med sin ryttare för att vara den stjärnan han är. Med rätt ryttare är han super-härlig, lär sig nya saker direkt och kan hoppa höghus. Han har tidigare blivit missförstådd och kan i stressade situationer få lite panik, men har aldrig stuckit iväg utan stannar bara och backar, och ifall man blir arg och fortsätter pressa kan han ställa sig, dock inte farligt högt utan bara för att försöka uttrycka att han tycker att det ryttaren ber om går emot hans instinkter/är farligt. Därför vill Riki komma till en ryttare med mycket tålamod och kärlek som kan lugna honom istället för att pressa honom in i panik-mode när han tycker att något är läskigt. Ålder spelar dock ingen roll, och på stallgången är han som snällast med småbarnen.
Att sko och klippas är inga problem öht, att duschas är inte det roligaste men han går in i spolspiltan utan problem.

På hemmaplan hoppar Riki banor på 100-110cm, men tävling är lite läskigt och just nu ligger han på 80-90cm nivå. Med tid och självsäkerhet har han kapacitet att gå 120, dock vill vi inte att köparen ska ha detta som förutsättning/krav eftersom hans psyke kanske inte klarar det, utan allt högre än 90cm ska vara en kul bonus! Därför säljs han som hobbyhäst, och inte tävlingshäst. Den lyxigaste hobbyhästen du kan hitta! ;)

I dressyren har han fått lovord för sina fina gångarter, och ifall han slappnar av mer och kan vara avslappnad även på tävling så kan han säkert gå LA och kanske till och med prova lite medelsvår. Detta är dock ett stort kanske eftersom han blir otroligt spänd och rädd så fort dressyrstaketen är uppe, och eftersom domarbordet är hemsökt så har vi endast fått 54% på LB, han gjorde allt i sin vilja för att inte komma för nära domarna, dom kanske bits ju...

Tänder kollade årligen, hovarna är av väldigt bra kvalitet och han har aldrig varit halt vad vi vet. Han har lite känsliga luftvägar så passar bäst på lösdrift men väl ventilerat stall går också bra. Kan ridas ut barbacka i grimma.

Lastningen har varit ett problem men det jobbar vi på och förhoppningsvis kommer inte det vara något problem när nästa människa tar över honom.

Vi vill gärna att Riki lånas ut i ett par veckor till köparen innan kontraktet skrivs på, eftersom vi vill att både köpare och häst ska bli nöjda. Vi har INTE bråttom med att sälja honom, planen är att han ska säljas våren 2021 men han läggs ut redan nu för att vi ska ha längre tid på oss att hitta rätt köpare. Han säljs inte till ridskola. Mer info och videor finns på instagram, @ellen.angeby. Skicka sms till 0702017336 om du vill höra mer om honom så ringer jag upp dig (svarar ej på samtal från okända nummer)
Sadel för värde 15.000 kan köpas till för 10.000, utpassad av sadelprovare

First ad
Kontakta annonsör

 Karlstad, Värmlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad