Medryttare åt fullblod, eventuellt 1 halvblod också

  • Annonsid: 1340376
  • 13 dagar sedan
  • 63 Visningar
  • 1 följare
1 000 kr

Ett ganska stort fullblod och en liten nättare söker jag medryttare till.

Paddocken är under en uppbyggnad men går att rida där, men vi rider i princip bara ut på turer.

Vi har 5 hästar och vi försöker rida alla tillsammans alltid.

Har ett (egentligen inte) MEN PROVAR ett mkt komplicerat halvblod, stor ,självsäker, attityd och tvekar absolut inte för att sparka om du har piska på honom.
Rids han på sporrar KAN du åka av, han kan sjukt mkt, mkt kompetent men ej haft trygghet (haft hästen innan men nu köpt åter igen då han kommer med mkt problem)
Kan stå uppbunden, men kan också bara dra sönder allt för att han ska till flocken, han stampar med frambenen om det inte går tillräckligt fort, sadeltvång??? Vill smånafsa en när man spänner så vi spänner honom knappt 1 hål i 1 läder 1 gång åt gången då gör han inte så.
Han vet hans storlek, kan gå rakt på dig, över dig eller bara springa på dig (allting inomhus)

Man får absolut inte vara under 25 om du inte kan uppvisa meriter på liknande situationer. Piska används vid hans utfodring då han rusar fram med öronen bakåt och öppen mun (trots han e lite småtjock) och ska sno maten, piskan används INTE på hästen och ska definitivt inte göras heller, men att ha med den ut för att mota bort honom har hjälpt mig 99% av gångerna och det slutar med fred istället för bråk.
T.ex har han inte fått mat förräns öronen och ögonen är snälla, maten ligger redan på backen/nätet/lådan, han ska inte behöva be om "lov"men han ska respektera den som matar honom/ hästarna.
De står på lösdrift, man mockar där de äter och sover enbart.

Ridning 2 ggr per vecka, ingen paddockhäst, men man får mer än gärna försöka bli hans kompis och trygghet i detta (han står bara helt stilla)
Han hoppar höööögt och älskar det, i skogen är han som en bebis,lyssnar alltid, stannar på minsta ljud du gör, tar galoppfattningen på 0 sekunder. Gudasnäll mot mig, men jag är också "Alfa" i flocken, sen har jag en annan häst som satt honom rätt duktigt på plats.
Hästen har varit borta i drygt 1 år, ingen kan berätta vad som skett/hänt men han säger till mig att någon varit rälig mot honom.
Ej lastbar what so ever, men fick på 4-5 minuter in honom för några månader sedan i transport.
Han kan om han får tråkigt, tvärnita, bara stå, glo på den fågeln, den traktorn, den bilen som kör ändå borta i Göteborg och där kan han stå i 15 minuter sen tågar han på igen, händer sällan men ofta i början med ny ryttare (jag har tränat mkt med honom så jag visar det jag gjort så kan man fortsätta på samma linje)

Går absolut att rida ut på ensam, men han vill helst inte, jag har promenerat ifrån gården och hoppat upp en bit ifrån sen går de som tåget.
Skulle han vara intressant skulle de värma i hans stora hjärta att få mys,kel,träning och kärlek.

OBS e han "dum" finns det en orsak, man varken slår skriker eller kastar saker efter honom.

Och, han hatar män, går knappt att komma nära så där är en hel del förklaring till hans beteende
Ska också säga, för över 1 år sen var han som min hundvalp, nu är han som en stor ilsken best i bästa fall!
Kan tyvärr inte svara på vad som skett med honom utan ser bara på hans beteende att han blivit mkt illa behandlad

1000:- per månad, man betalar alltid i förskott.
Tar hand om hans träns samt sadel, lägger på ländtäcke vid ösregn osv det gäller den hästen man har!

First ad
Kontakta annonsör
M
Mria Jon

 Södra Sandby, Skåne län, Sverige


Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad