Stabil och snäll allroundhäst säljes

 • Annonsid: 1346280
 • en månad sedan
 • 1904 Visningar
 • 47 Favoritmarkeringar
40 000 kr
Sammanfattning
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd (cm):
  167
 • Inriktning:
  Allround
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2003
 • Färg:
  Skimmel
 • Hästens namn:
  Floyd Engbo
 • Ursprungsland:
  Danmark

Jag har tagit det stora beslutet att sälja min häst då tiden inte räcker till på grund av småbarn, krävande jobb och husrenovering. Floyd är den vänligaste hästen man kan tänka sig och ställer upp för en i alla situationer. Är också helt oproblematisk i all slags hantering. Vem som helst kan rida honom, men för att komma till sitt rätt i ridning så krävs en rutinerad aktiv ryttare då han inte ger något gratis och är rent tekniskt inte lättriden (dock alltid snäll). Han är snäll att ridas ut på både ensam och i grupp. Van vid all sorts trafik och att ridas i olika miljöer. Är vaken av sig vid uteritt men absolut inte skvättig.

Floyd tycker det är roligt med varierad träning som innefattar både uteridning, dressyrpass och tömkörning. Han gillar också att hoppa men säljs inte till någon som vill göra det regelbundet utan kanske några skutt i månaden.

Han är 167 centimeter i mankhöjd men upplevs större från marken då han är högrest. Är däremot absolut inte tungriden och nätta och korta personer rider honom utan problem. Skulle säga att han ligger på LB-nivå. Dock aldrig tävlad men snäll och lättsam att ta med på kurser och till nya platser.

Funkar på både lösdrift och på box så länge han får långa utevistelser (12 timmar per dag). Vill gå med valacker och funkar med både äldre och yngre hästar. Trivs också bra att stå i egen hage då det känns som att han uppskattar lugnet det ger. Är en frisk häst som aldrig varit sjuk under de snart tre åren jag ägt honom, förutom en hovböld för två somrar sedan. Höll sig också frisk hos förra ägaren. Han har däremot känslig hud så han går alltid med flugtäcke på sommaren. Har dock inte sommareksem utan kan reagera på enskilda bett. Har tidigare haft problem med mugg när benskydd eller boots skavt just på grund av sin känsliga hud. Har fina hovar.

Är regelbundet kollad av equiterapeut under detta år och fick mycket beröm vid senaste behandling (12/8). Tänderna kollades den 21/8 och även dessa var fina. Fullt vaccin mot hästinfluensa, stelkramp och botulism (senaste vaccinationstillfälle var 6/9).

Är en lättfödd häst som klarar sig på grovfoder och mineraler samt eventuella tillskott.

Jag är MYCKET noggrann med vem som kommer få köpa Floyd! Han kommer endast säljas till en hästkunnig människa där han får vara häst och tränas på ett sätt som passar honom samt får den bästa omvårdnaden. Skulle passa perfekt som mor-dotter-häst då han är så stabil. Säljs INTE osedd!

Första kontakten sker via MEJL där du berättar om dig själv, din hästvana och vad du kan erbjuda Floyd. Floyd kommer ej lämnas ut på foder eller liknande. Film ordnas till seriösa intressenter.

Säljes för 40 000 kronor och då kommer ALL utrustning ingå (dressyrsadel från Morris & Nolan, hoppsadel från Santa Cruz, träns, täcken från Horseware för alla väder, flera innetäcken, tömkörningsgjord från Globus, tömmar, benskydd, schabrak, akutväska från Agria etc).

First ad
Kontakta annonsör

 Skellefteå, Västerbottens län, Sverige


Digitalt köpekontraktNy!
Färdigfyllt köpekontrakt med digital signering!
Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad