Orädd ponny för den som senare vill ut och tävla!

 • Annonsid: 1770344
 • 20 dagar sedan
 • 476 Visningar
 • 5 Favoritmarkeringar
40 000 kr

 • Inriktning:
  Hoppning
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd:
  120 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2016
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  Lego
 • Ursprungsland:
  Sverige

Egen uppfödning efter Top Silvio Hästak.
Vi tog föl på barnens ponny och resultatet blev 'something else'. En fantastisk ponny med kapacitet och hoppförmåga utöver det vanliga. Smidig som en katt och har under årens lopp visat upp sig som en riktig streber. Åka transport? Inga problem. Åka till nya platser? Inga problem. Han är hanterbar även för funktionärer utan hästvana. Har gått med på ridturer som löshäst i alla gångarter. Löshoppar sin egen mankhöjd. Vi har haft honom över hinder där han hoppar; igenom någonting. Uppvuxen på lösdrift och stallbox i en liten flock. Går nu på lösdrift.
Har dock aldrig ridits in men det är vad som ändå har förberetts i tidigt stadium. Han har haft både tränsbett och bettlöst träns, körutrustning och sadel på sig. Har även hängt och klängt på honom. Han har också fått bära på diverse saker åt matte som hinkar och jackor. Har tagits med till stranden men istället för att bada har han hellre velat leka i sanden och gå upp på bryggan(!) och jag som har sysslat med hästar nästan hela livet kan säga att jag aldrig har sett något som ens är i närheten av en sådan personlighet. Den här lilla krabaten är obrydd när det kommer till skott, det vilda djurlivet och maskiner. Han har cyklats med och han har joggat bredvid lösspringande när jag kört cross. Han tar sig fram i nästintill oigenomtränglig terräng och springer inte undan för någonting av det jag sett. Han kan tas med ut som ensamhäst och bort från flocken utan att konstra. Han är trygg i sig själv och uppskattar när det händer saker runt omkring. Idag går han bara och skrotar och det är mitt dåliga samvete som nu lägger ut annonsen. Jag skulle vilja säga att Lego är en once in a lifetime-typ av ponny och jag tror att han kan visa sin vikt i guld av att matchas med en ryttare som är lika äventyrlig som han själv. Jag ställer inte som krav att förälder måste vara hästkunnig eftersom alla måste börja någonstans och med Lego gäller att han kan förvåna även den mest rutinerade hästmänniskan.
Hans mor köptes som 5-åring till min äldste son. Hon har burit barnen utan typiska unghästfasoner, vårkänslor och liknande avkastningstekniker. Hon har dragit dem på kälke i snön, varit på en och annan pay n' jump och sådana äventyr utan att vi upplevt henne som ofokuserad på den som hanterat och ridit henne.
Vad som däremot måste vara sagt om hennes son, är att han kastrerades sent, det har hänt att han klättrat på ston. Ett stort ego bland artfränder oavsett deras storlek och rang men ifrågasätter inte människans. Är du vänlig är han det tillbaka i alla lägen. Han är lyhörd och stabil i psyket. Hans flockkänsla inbegriper "hans" människor och hem så jag rekommenderar inte att stalla upp honom i en kollektivlösning där flocken är ständigt föränderlig. Det kan vara aktuellt med ett fodervärdsavtal men aldrig avbetalning. Hans kvalitativa egenskaper har satt priset och prutas inte på. Byten är ointressant.

First ad
Kontakta annonsör

  Hallands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad