Pensionärs/förevigthem erbjudes åt rätt individ

  • Annonsid: 1518499
  • 3 månader sedan
  • 1092 Visningar
  • 22 Favoritmarkeringar
Inget pris

  • Kön:
    Sto

Vi har en liten gård i Falköpings kommun. Vi har en liten brokig flock med hästar bestående av sex individer. Tre ridbara kompisar som vi rider bettlöst på uteritter men ägnar mest tid åt relationen med våra hästar. De flesta är individer som drabbats av sjukdom eller drabbats av mindre trevliga människor i sina liv. Här får de gå tillsammans i en flock med tillgång till lösdrift och fri tillgång till hösilage om hälsan tillåter. Har såklart även stall med boxar och försöker lyssna in vad hästarna trivs bäst med. En av mina tanter är vän av ordning och kräver ofta att få komma in till sin box på kvällen. Då får hon det. Vi har stora hagar och vill att de ska få leva ett så hästigt liv som möjligt. Vi har mer bete tillgängligt än vi gör av med men också sk "magerhage" då vi har en liten fröken som är fångkänslig.

Jag har livslång erfarenhet av hästar och har tidigare arbetat med hästar. Då främst konvalecenter men även inridning och tillridning (alldeles för harig för sådana eskapader numer). Jag är djurvårdare och vår gård är av det lite mer annorlunda slaget då vi har en del olika djur så som alpackor, kamel, emuer, nandu, minigris, fjällnära kor, getter, höns, ankor, papegojor mm.

Vår vision är en frisoon i världen för både människor och djur. En plats där man får må bra och känna sig trygg. Vi tar emot kyrkgrupper med barn med funktionsvariationer och tar även emot människor i olika åldrar som av olika anledningar mår bra av att komma ut på landet, lära känna djur och lära sig om bonderi på en självhushållningsnivå.

Vi känner att vi har plats för en häst till. Gärna ett sto som vill vara kompis med andra hästar, då vår flock består av ston och det råder harmoni i flocken. Skulle vara trevligt om det gick med lättare promenadridning eller körning men inte heller det ett krav. Det vi känner är viktigast är att det är en snäll individ som behöver en gyllene ålderdom/landa i sitt förevigthem och som kan passa in i vår brokiga flock och som inte är en mobbare mot andra hästar så att säga.

Vi erbjuder mycket kärlek och omsorg. Våra tidigare seniorer har blivit mellan 27-36år gamla och jag brukar möjligen aningen makabert säga att det är sällan hästar lämnar mig levande. När tiden väl är kommen är det trotjänaravlivning på gården under trygga former som gäller. Vi kommer självfallet uppdatera om hur det går för hästen löpande och alltid vara öppna för besök.

Skriv gärna några rader om din häst ifall du tror att du har vår flockmedlem. Fått en hel del svar från vissa som vill att vi ska köpa deras kärnfriska/problematiska hästar vilket vi vill understryka inte är intressant för oss. Vi vill erbjuda ett hem åt en individ som behöver ett tryggt livslångt hem. Vi kommer erbjuda denna häst allt som hon behöver som förutom det självklara med hovvård, veterinärvård, personlig foderstat även massage, equiterapeut och vad vi kan hitta på för att göra livet så trivsamt som möjligt.

Så en häst för exvis 20k och mer låter inte som en häst i vår målgrupp.
Det finns jättemånga som vill köpa de hästarna. Eftersom vi känner att vi har en plats ledig så vill vi att den platsen går till en häst som behöver det mest. En pensionär, möjligen utdömd eller dylikt. Någon som saknar alternativ och behöver en frison där hon blir älskad och lycklig.

First ad
Kontakta annonsör

 Falköping, Västra Götalands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad