Personlig C-ponny med kapacitet

 • Annonsid: 1741785
 • en månad sedan
 • 2118 Visningar
 • 69 Favoritmarkeringar
50 000 kr

 • Inriktning:
  Allround, Dressyr, Hoppning
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd:
  138 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2007
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  Playboy
 • Dressyrnivå:
  Lätt B
 • Hoppnivå:
  90 cm

Putte som han kallas är en 15-årig valack som nu ska säljas på grund av att nuvarande ryttare vuxit ur honom. Han har varit i våran ägo sedan November 2020 och har sedan dess tränats av en 15-åring.

Putte är en väldigt trevlig allround-ponny som hoppar med en fin språngkurva. Han är otroligt ärlig på hinder och hoppar i alla lägen. Startad upp till LB hos föregående ägare. Hos oss fick Putte starta en LC på hemmaklubben där han fick en vinst på snabb tid och han tycker det är väldigt roligt när de är just på hemmaplan. På lokala tävlingar har dock Putte tjurat ihop lite innan vilket har visat sig i resultaten, men han har ändå fått till fina rundor med placeringar.

Putte har också tävlats i dressyr upp till LB med fina procent hos föregående ägare. I dressyren rör sig Putte fint och gör enkelt byten och går fint på tygeln med en stadig hand. Dock kan Putte ibland vara tjurig och envis genom att sega ihop litegrann samt protestera genom att kicka. Detta beror på att han har svaga bakknän som han behandlads för och blivit bättre.

Putte fick också en tuff start i livet vilket gör att han inte litar på människor. Han kan vara utåtagerande, men han är egentligen bara osäker och behöver hitta en trygghet. Detta är dock något som blivit mycket bättre med tiden då han fått mer tillit och han är samtidigt en ponny som älskar att umgås och få interagera med människor trots hans osäkerhet. De ställen Putte mest visar upp dessa beteenden är i box och hage, i till exempel stallgång där han står uppbunden är han hur snäll som helst. Han är väldigt egen och behöver hitta sin människa. Av dessa anledningar ser vi helst att Putte kommer till ett mindre stall för att han behöver ha lugn och ro för att må som bäst.

Putte besiktades 19 november 2020 där han gick igenom UA utan några problem. 11 April 2022 tog vi en vetcheck på honom och där visade det sig att han hade 1 grad böjprovshälta på höger fram, detta behandlade vi med metacam i 10 dagar och på återbesöket var han fräsch utan någon som helst hälta. Hans tänder är regelbundet kollade och han har också besökt kiropraktorn några gånger här hos oss. Puttes sadel utprovades hos wallerssadelcentrum i början av oktober 2021.

Ingen skadehistorik. Fullt försäkrad.

Putte söker en liten och mycket välbalanserad ryttare då han är en nätt och känslig ponny när de kommer till hur man är placerad över ryggen. Du som ryttare måste också vara konsekvent.
Ingen nybörjarponny.

Viss utrustning medföljer så som sadel, träns osv.

Lånas ej ut på foder, säljes ej till verksamhet.

Tror du att du är rätt för Putte? Välkommen att höra av dig!

Celina (dottern) : 076 798 97 96
Jessica: 070 337 21 01

First ad
Kontakta annonsör

 Gällivare, Norrbottens län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad