Ponny med storhästkänsla

 • Annonsid: 1561963
 • en månad sedan
 • 2934 Visningar
 • 104 Favoritmarkeringar
95 000 kr

 • Inriktning:
  Allround, Hoppning, Fälttävlan
 • Ras:
  Svensk Ridponny
 • Mankhöjd:
  147 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2009
 • Färg:
  Skimmel
 • Namn:
  Mirre
 • Ursprungsland:
  Sverige
 • Hoppnivå:
  120 cm

Mirre är en fräck och tuff ponny E: Minotauros RP med mycket kapacitet och egen vilja som kräver en orädd ryttare. Han är väldigt välriden och går fint i form, stora luftiga gångarter vilket ger en känsla av storhäst över honom. Tävlat i hoppning upp t.om MsvB (120 cm) med massvis av vinster och placeringar, aldrig tävlat i dressyr pga ointresse hos ryttarna, testat på terräng och tycker att det är jätteroligt (förutom vattenhindret, det tycker han är lite obehagligt men med lite övertalning är det inga problem). Mirre är jättesnäll i all hantering, enkel att klippa, duscha, lasta, åka på tävling och meeting med. När han ska skos behövs han mutas med en slicksten för att ha tålamod att stå still, och att man börjar med bakhovarna.
Vi köpte honom som treåring direkt utav uppfödaren och har själva ridit in och utbildat honom. Han har sedan blivit riden utav både storasyster och lillasyster här hemma i familjen.
Det är en tuff ponny som kräver mycket av sin ryttare, han har mycket egen motor men man behöver ändå rida och ge stöd med skänklarna. Han ger ingenting gratis. EJ en lämplig nybörjarponny! Han är jättesnäll i ridningen, men kan absolut busa till det med ett och annat bocksprång när han är på glatt humör. Krävs en oerhört konsekvent ryttare och hästvana föräldrar, man måste vara väldigt bestämd med honom. Han kan inte få känna minsta lilla att han kan/får bestämma, för då kan det bli fel. Mirre har absolut mycket kapacitet, men vi tror att han gör sig bäst i klasser upp t.om LA. Över det kräver han extremt mycket av sin ryttare.
En ponny som man absolut kan utvecklas med, han blir aldrig tråkig och ger sin ryttare nya utmaningar efterhand som man lär känna honom.
Har pålagringar i ett av frambenen, kommer inte ihåg vilket av dem det är men veterinär bedömmer att det inte har någon framtida betydelse för honom. Behandlad för kotledsinflammation vid 2-3 tillfällen (senast 2018, men varit i full tävlingskondition och tävlat/ tränat som vanligt efter det.) Fick bortopererat en ink under magen (ungefär vid sadelgjordsläget) 2020, men syns knappt längre och inget han störs utav. Har fått vaccin emot det också för att det inte ska kunna komma tillbaka. När han fick sin första grundvaccination som föl/unghäst fick han en stickinfektion och en rejäl böld på halsen som fick plockas bort. Han har numera ett ärr på halsen, men syns knappt mer än när man klipper honom och vi vaccinerar honom alltid på den motsatta sidan efter det. I övrigt en frisk och sund ponny utan olater.

Säljes pga att ryttarna växt ur honom/ ej rider ponny längre. Vi är väldigt måna om var denna killen hamnar då han ligger oss otroligt varmt om hjärtat. Hem viktigare än pris. Kräver mycket utevistelse.
Vid intresse och om ni vill veta mer så får ni gärna höra av er på telefon till Cornelia (ryttare) på 0709-730304. Filmer finns att skickas vid intresse.

First ad
Kontakta annonsör

  Skåne län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad