Prins Hälge söker ny människa

 • Annonsid: 1365628
 • 10 dagar sedan
 • 536 Visningar
 • 19 Favoritmarkeringar
Inget pris
Sammanfattning
 • Ras:
  Varmblod (Travare)
 • Mankhöjd (cm):
  170
 • Inriktning:
  Allround
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2013
 • Färg:
  Skimmel
 • Hästens namn:
  Hälge

Prins Hälge söker sig en ny människa och mentor som kan lära honom att föra sig som en kung!

Hälge är en valack född 2013, varmblod, travarstammad, ca 170 i manke, skimmel och gudomligt söt. På grund av sina långa älgben klarade han inte av travet och jag köpte loss honom hösten 2016. Mitt syfte med att köpa honom var att ha en häst i rehabiliterande syfte, jag hade nyligen gått i väggen och hästarna var min räddning. Hälge var också i uppenbart behov av mental rehabilitering så vi passade varandra bra. I tre år har jag enbart jobbat honom från marken. Förtroende, tillit och samarbete. Hälge är inte dum eller elak. Han är en otroligt känslig häst med nyfikenhet och humor. Men han har också väldigt dåligt självförtroende vilket gör att han lätt blir osäker och stressad. Man behöver enorma resurser av tålamod och stabilt humör för att trivas med Hälge. Han har ett hjärta av guld och vill så väldigt gärna göra det du ber om, men om han inte förstår eller man kräver för mycket eller med fel energi, så blir han stressad.

Jag hade gett mig tusan på att rida in honom själv (westerninriktning), men efter att inte ha kommit någonstans på ett år, så insåg jag mina begränsningar. Jag är inte heller tjejen som växt upp i stallet, utan hittat hästarna i vuxen ålder, så det var kanske lite väl överambitiöst att tro att jag skulle klara det själv. Det är inte hästen som saknar förmåga, det är jag.

Hälge är i skrivande stund lämnad till en tränare för inridning. Målet där är att han ska acceptera och tycka om en människa på ryggen, samt kunna ”start, stopp och sväng”. 😊 Han är lättlärd så det blir nog inga problem. Utmaningen med Hälge är att få honom att lita på sig själv.

Att lämna bort Hälge och se någon annan jobba med honom har inte bara fått Hälge att utvecklas enormt mycket, utan även fått mig att förstå att Hälge och jag har lärt varandra det vi kan lära oss av varandra. För att vi ska kunna utvecklas behöver vi båda något annat. Jag har inte den tid och kunskap som Hälge behöver och det känns inte rätt mot honom att inte kunna ge honom utveckling, när jag nu så tydligt ser vilken kapacitet han har.

Därför söker jag nu en människa till Hälge, någon som verkligen vill engagera sig i honom. Någon som förstår skillnaden mellan osäker energi och rädd energi. Som har tålamod som en ängel och är prestigelös. Ett stort plus är om du är, eller kan tänka dig att bli, westerninriktad. Med rätt person spelar det ingen roll om du vill vara medryttare, fodervärd eller ägare. Jag är öppen för förslag.

Vill du träffa din potentiellt nya bästa vän? Hör av dig till mig och berätta vem du är!
Mvh
//Hanna och Hälge

First ad
Kontakta annonsör

 Veberöd, Skåne län, Sverige


Digitalt köpekontraktNy!
Färdigfyllt köpekontrakt med digital signering!
Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad