Quaterhit sto född 2021

 • Annonsid: 1744216
 • en månad sedan
 • 247 Visningar
 • 2 Favoritmarkeringar
125 000 kr

 • Inriktning:
  Avel, Dressyr
 • Ras:
  Varmblod (Halvblod)
 • Mankhöjd:
  165 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2021
 • Namn:
  MSB Queen Kelly
 • ID-nummer:
  4211732
 • Blup:
 • Ursprungsland:
  Sverige

Används som dressyr häst med fina gångarter eller som avelshäst som jag hade tänkt men bestämt mig för att behålla årets föl i stället. Hon har fina tecken och lite annorlunda då hon har vita fläckar tex under svansen och är vit i vivel och svansen. Mamma Mynova lämnar trygga föl som inte är flockbundna utan självständiga som är lätta att hantera men med energi och även gillar att hoppa.
Quaterhit godkändes i DVH 2017 efter ett mycket bra 35-dagars prov där han slutade på andra plats med totalt 884 poäng. Han fick betyget 8 för skritt, 9 för trav, 9 för galopp och 9 för ridbarhet. 2018 var han fjärdeplacerad i det danska 4-årschampionatet med totalpoängen 8,94. Fadern Quatergold är e Quaterback och var premiehingst som 2.5-åring. Morfadern Sandro Hit behöver ingen närmare presentation, han är en av de hingstarna som haft störst påverkan på modern dressyravel. I tredje led kommer ytterligare en legendarisk hingst genom Brentano II.
Quaterhit kommer ur en fantastisk stostam med en lång rad av statspremieston. Modern Poetin III är ett statspremiesto och även helsyster till Poetin som vann Unghäst-VM för 5-åringar 2003 i Verden. Poetin vann dessutom det prestigefulla Bundeschampionatet två gånger och blev senare såld på auktion för rekordsumman 2,5 miljoner euro. Poetin III har också lämnat den premiehingsten Quaterstern, samt Bosporus som tävlat lilla rundan. Hon är även helsyster till de godkända hingstarna Samba Hit I, II, III, IV och V. Samba Hit I har tävlat Grand Prix dressyr. En helsyster till Poetin III har lämnat Dorian Grey de Hus som var femma i unghäst-VM för femåriga hästar med 91,6% 2018.
Mynova är efter Sir Schölling som är Elegant, välproportionerlig hingst. Välformad och välansatt hals, välliggande bog, långt välformat och välmusklat kors. Välbenad och korrekt. Skritten är energisk, ren och vägvinnande. Traven är lätt, taktmässig med god bakbensaktivitet.Fadern Sherlock Holmes var Bundeschampionatsegrare. På mödernet är det den framgångsrika blodskombinationen Warkant - Eiger I som lämnat många framgångsrika tävlingshästar, även i hoppning. Han förenar en mycket intressant blodskombination där han på fädernet är nära besläktad med bl.a. världscup- och OS-vinnaren i dressyr: Gestion Salinero, som segrade med otroliga 83% respektive 85%. Han var vid världscupen även representerad på mödernet av 3:an och 4:an som båda var efter Warkant.
Sir Schölling själv gjorde ett mycket bra bruksprov i Tyskland där han har belönats med 9 i samtliga gångarter. I Tyskland har han tack vare sina avkommor fått ett högt dressyrindex.
Sir Schölling tävlades i Sverige av Gustav Johansson på Prix S:t Geroges-nivå med segrar.
Mynova har en bror som är på väg uppåt i klasserna är placerad i Medelsvår dressyr.

First ad
Kontakta annonsör

 Nyköping, Södermanlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad