Rå Naturtalang!

 • Annonsid: 1581652
 • 7 dagar sedan
 • 1467 Visningar
 • 16 Favoritmarkeringar
60 000 kr

 • Inriktning:
  Working Equitation, Körning, Allround, Dressyr, Akademiskt
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd:
  157 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2012
 • Färg:
  Fux
 • Namn:
  Prince

Nu är det dags att sälja min fina fux då han ska få större möjlighet att utveckla sig till den fina ridhäst jag vet han kan bli. En lekfull, snäll och tillgiven liten herre som är intelligent och lättlärd. Känslig och nyfiken. Snäll i hantering. Är runt 157 cm i mankhöjd.

Välbalanserad både exteriört och gångartsmässigt. Har taktfasta fantastiska gångarter med en rund balanserad galopp där han naturligt har lätt för att samla sig. Traven är väldigt fin både samlad som ökad. Mjuk och följsam i kroppen, kan både trava och galoppera på en väldigt liten volt runt mig utan problem. Har också övat tempoväxlingar från marken till och från och han har inga svårigheter att starta galopp från skritt. Det finns så mycket gratis här som redan finns i honom rent naturligt.

Fina tänder och starka hovar, har gått barfota hela sitt liv och det har funkat bra. Kan reagera om han går på väldigt grovt grus och stenar. Snäll att verka och billig i drift. Antingen har han ett gott självskötande system där han sliter precis det som ska bort eller så växer hovarna väldigt långsamt för jag behöver bara ta ut hovslagare 2 gånger om året.
Är en flockhäst men kan stå själv i hage och box. Ranghög men inte dum. Han måste få gå med andra hästar i samma hage för att inte tappa gnistan. Är som sagt lekfull och tycker mycket om att busa med hagkompisar, behöver ha den kontakten.

Inridningen har gått långsamt och med många uppehåll när han kom till mig för 5 år sen eftersom han visade tecken på sadeltvång och misstänksamhet över ryttare på ryggen. Sadeltvånget försvann med elastiska gjordar. Har fokuserat mycket på markarbete och NH vilket har varit bra för hans känslighet. Är van att gå lös runt mig när jag arbetar honom från marken så skulle verkligen passa till frihetsdressyr. Har under senaste tiden ridit bettlöst i repgrimma och tycker han funkar bra bettlöst, är lyhörd. Är tömkörd men inte satt för vagn men skulle vara fin som körhäst om man skulle vilja utbilda honom till det.
Idag tycker jag att han äntligen är hyffsat trygg med ryttare och kommer och ställer sig själv till uppsittningspall när man ber honom. Jag har inte tiden för den fortsatta träningen och ska nu dela häst med min mor och då är detta guldkorn alldeles för avancerad. Är endast skrittad på under ryttare men är redo för nästa fas. Kräver erfarenhet av inridning och unghästar, speciellt av känsliga hästar eller om du har någon som du tänkt ta hjälp av med bred erfarenhet. Han är ju ingen unghäst men känns fortfarande grön och valpig i ridningen.

Verkligen kanonfin häst som jag ser stora möjligheter för! Säljes till dig som tänkt utveckla honom till hans fulla potential.

FILMER
Ridning - https://www.youtube.com/watch?v=tgQDhpx3NVk&t=465s
Galopp longering - https://www.youtube.com/watch?v=45cSMKdA5B4
Frihetsdressyr - https://www.youtube.com/watch?v=Fb7237lERNA

Hästnets meddelandefunktion felar ibland. Skicka ett sms att ni ringt ifall jag missar samtalet så kan jag ringa upp.

First ad
Kontakta annonsör

 Kil, Värmlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad